Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κλιματισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πιο απαραίτητο σύστημα του αυτοκινήτου σας, όταν ο υδράργυρος ξεπερνάει τους 40 βαθμούς C.

Ακούστε το άρθρο

Το κλιματιστικό σίγουρα και είναι απαραίτητο σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Και από την στιγμή μάλιστα, που χρόνο με τον χρόνο, οι κλιματολογικές συνθήκες, γίνονται όλο και πιο δύσκολες και αποπνικτικές. Ειδικά το καλοκαίρι. Αρκετά λέγονται και για το σύστημα κλιματισμού, όπως μείωση της απόδοσης του κινητήρα, κίνδυνος ψύξης, υπερβολική κατανάλωση, μικροβιακές λοιμώξεις, αλλά δεν είναι και τόσο δραματικά όλα αυτά, όσο ακούγονται. Ο κλιματισμός δεν είναι αξεσουάρ άνεσης, αλλά «εργαλείο» ασφάλειας.

Σε θερμοκρασίες 35o C, οι αντιδράσεις του οδηγού είναι έτσι και κατά 20% πιο αργές από ότι και θα ήταν σε νορμάλ θερμοκρασίες και κοντά στους 25ο C. Και αυτές οι αντιδράσεις, είναι έτσι σχεδόν ισοδύναμες, με την περίπτωση 0,5 gr/lt αλκοόλ στο αίμα του!

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο κλιματισμός παρέχει ασφάλεια για τους επιβάτες

Αυτό και μόνο κάνει έτσι την ύπαρξη, αλλά και την χρήση του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο υποχρεωτική και αναγκαία! Αλλά πολλά ωστόσο, είναι και τα σφάλματα, τα οποία και κάνουν ακούσια οι οδηγοί, στην προσπάθειά τους για να έχουν έτσι πιο γρήγορα αποτελέσματα, στην ψύξη του εσωτερικού του αυτοκινήτου τους, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία, όπως επίσης και την γενικότερη χρήση του. Με το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού να σαρώνει έτσι απο χθές όλη τη χώρα, ας δούμε επιγραμματικά, ποια σφάλματα πρέπει και να αποφεύγουμε, για να εξασφαλίζουμε έτσι πάντα μια δροσερή αλλά και ασφαλή οδήγηση τους θερινούς μήνες. Ο κλιματισμός είναι πάντα απαραίτητος!

1. Εκκίνηση και άμεση λειτουργία του κλιματιστικού

2. Συνεχής λειτουργία του του κλιματιστικού στο maximum

3. Μη έγκαιρη απενεργοποίηση του κλιματιστικού

4. Λανθασμένη θέση ή κλίση αεραγωγών

5. Λειτουργία κλιματιστικού με ανοικτά παράθυρα στο ταξίδι

6. Μεγάλη διαφορά εξωτερικής θερμοκρασίας, με αυτή που έχει επιλεγεί στην καμπίνα

7. Λανθασμένη χρήση της επιλογής ανακύκλωσης αέρα

8. Κάπνισμα στην καμπίνα από τους επιβάτες

9. Άγνοια λειτουργίας και ορθής χρήσης των ρυθμίσεων από επιβάτες και οδηγό

10. Αποφυγή συντήρησης του κλιματιστικού

abb_img