Μαγιόρκα: Αναστολή της απαγόρευσης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων (;)

Η Μαγιόρκα εξετάζει την αναστολή της απαγόρευσης πετρελαιοκίνητων οχημάτων, την οποία έχει προγραμματίσει για το 2025.

Ακούστε το άρθρο

Η Μαγιόρκα, μία από τις Βαλεαρίδες Νήσους, πιθανόν να ανακαλέσει την προγραμματιζόμενη απαγόρευση πετρελαιοκίνητων οχημάτων που είχε προγραμματίσει για το 2025. Η εν λόγω αλλαγή ήρθε μετά από πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική εξουσία, καθώς το Λαϊκό Κόμμα ανέλαβε την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αναφορές από την Mallorca Zeitung, το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο είναι στην εξουσία από πέρσι, εξετάζει την αναστολή της προηγούμενης απόφασης για απαγόρευση των νέων πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2025. Ωστόσο, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν καταλήξει σε αυτή την απόφαση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Stellantis: Νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία

Τι προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη Μαγιόρκα

Μάλιστα, εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας των Βαλεαρίδων εξήγησε ότι η ΕΕ δεν προβλέπει μια τέτοια απαγόρευση πριν από το 2035. Προς το παρόν, δεν έχουν ορίσει μία νέα προθεσμία για την εν λόγω απαγόρευση.

Το νομοθετικό πλαίσιο που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων προέβλεπε την απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2025. Ακόμη, προέβλεπε την απαγόρευση των βενζινοκίνητων από το 2035, με στόχο τη μείωση των εκπομπών.

Liux Animal: Ένα νέο ηλεκτρικό από τη Ισπανία!

Επιδότηση για ηλεκτρικά οχήματα στα… 9,3 εκατομμύρια ευρώ

Επίσης, η τρέχουσα κυβέρνηση επιχειρεί την προώθηση της μετάβασης σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μέσω προγραμμάτων όπως το Moves III. Το εν λόγω πρόγραμμα, προβλέπει τη χορήγηση επιδοτήσεων για ηλεκτρονικά οχήματα και την εγκατάσταση φορτιστικών σταθμών. Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 9,3 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την επιδότηση των ηλεκτρονικών οχημάτων και τα 3 εκατομμύρια ευρώ για σταθμούς φόρτισης. Τέλος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ένα τρίτο από τους 720 σταθμούς φόρτισης που είναι σήμερα διαθέσιμοι στις Βαλεαρίδες Νήσους δεν είναι λειτουργικοί.

 

abb_img