Το 2030 ένα στα δύο αυτοκίνητα της Mercedes θα είναι ηλεκτροκίνητο

Ένα στα δύο αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητα για τη Μercedes

Με στόχο το 2030 ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη να είναι ηλεκτροκίνητα η Mercedes ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική της. Έτσι προσφέρει μετακινήσεις με ουδέτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο επόμενος στόχος είναι το 2039 να έχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Αυτό σημαίνει πως η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει συστηματικά την γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ήδη περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδόσεις οι οποίες είναι διαθέσιμες προς παραγγελία και στην Ελλάδα.

Ειδικά στην compact κατηγορία, στη χώρα μας διατίθενται οι plug-in υβριδικές εκδόσεις στα μοντέλα της A-Class, A-Class Sedan, B-Class, CLA Coupe, CLAS hooting Brake and GLA.

Φόρτιση ηλεκτρικής Mersedes
Φόρτιση ηλεκτρικής Mersedes

Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων βενζινοκινητήρας με ισχύ 118 kW (160 ίππων) και ο 75 kW (102 ίππους) ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 160 kW (218 ίππων) και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm.

Για παράδειγμα, η A 250e (συνδυαστική μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3-1,0 λτ /100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συνδ. 30-22 γρ./χλμ.) ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.

Ακόμη και με τη αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 χλμ/ώρα.

Περισσότερο από αρκετό για να σημειώσει καλές επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο εντός των ορίων ταχύτητας των περισσότερων κρατών χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

abb_img
spot_img