Μία Mercedes-AMG GT R βρέθηκε σε κανάλι στο Άμστερνταμ

Μια Mercedes-AMG GT R έκανε ελιγμό προσπέρασης και κατέληξε σε ένα κανάλι περίπου 120 χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ.

Ακούστε το άρθρο

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, δείχνοντας τις συνέπειες ενός ατυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα μια Mercedes-AMG GT R να βυθιστεί σε ένα κανάλι. Η ανάσυρση του οχήματος προκάλεσε μια δύσκολη πρόκληση για το συνεργείο, με την ανάγκη για ειδικό εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο κατέληξε σε ένα κανάλι 120 χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ. Όπως όλα δείχνουν, το σπορ αυτοκίνητο έπεσε από το δρόμο κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού προσπέρασης. Η είδηση έγινε γνωστή από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αστυνομία εντόπισε την Mercedes-AMG GT R, με το πίσω μέρος να ξεπροβάλει από το νερό. Η διαδικασία ανάσυρσης απαιτούσε τη χρήση ενός φορτηγού με γερανό, για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το υδάτινο περιβάλλον και τη μεταφορά του στη στεριά. Παρά τις προκλήσεις και τη δυσκολία του εγχειρήματος, η ανάσυρση ήταν επιτυχής με τη βοήθεια μιας ομάδας δυτών.

Τα χαρακτηριστικά της Mercedes-AMG GT R 

Το ατύχημα συνέβη σε επαρχιακό δρόμο στο Beek en Donk, και παρά τη μικρή κυκλοφορία, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στο κανάλι Bosscheweg. Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το αυτοκίνητο χωρίς τραυματισμούς, η ζημία στο αυτοκίνητο ήταν σημαντική. Ο κινητήρας twin-turbocharged V8 αντιμετώπισε σοβαρό κίνδυνο λόγω της επαφής με το νερό.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα είναι ένας 4 λίτρων twin-turbocharged V8 με ισχύ 877 ίππων και 700 Nm ροπής. Η Mercedes-AMG GT R ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 319 χλμ./ώρα.

Τέλος, η ομάδα εξακολουθεί να εργάζεται για τη διάσωσή της, παρά το γεγονός ότι η καμπίνα έμοιαζε με βάλτο. Η ομάδα έβγαλε κουβάδες με λάσπη από αυτό.

Πηγή: Autoevolution

 

abb_img