Το MINI Cooper SE είναι προσβάσιμο για ΟΛΟΥΣ!

Το ηλεκτρικό MINI Cooper SE κάνει προσβάσιμη την ηλεκτροκίνηση σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα.

Ακούστε το άρθρο

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE αποτελεί την ιδανική λύση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας με τα κάτω άκρα. Μάλιστα, οι τροποποιήσεις του μοντέλου έγιναν υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας οδήγησης Tina Shmidt-Kiendl. Η ίδια αντιμετωπίζει επίσης κινητικά προβλήματα, οπότε έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες στους μηχανικούς για τη μετατροπή.

Οι 4 εποχές του MINI John Cooper Works Cabrio

Η μεταμόρφωση του MINI Cooper SE

Η βρετανική εταιρεία προχώρησε σε ορισμένες μετατροπές, οι οποίες κάνουν το MINI Cooper SE πραγματικά εύχρηστο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Αρχικά, αντί για πεντάλ γκαζιού παρατηρούμε έναν επιπλέον δακτύλιο στο τιμόνι. Ακόμη, για τη χρήση του φρένου υπάρχει μία λαβή κάτω δεξιά από το τιμόνι, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη.

Τα παραδοσιακά πεντάλ τα έχουν καλύψει, ώστε να μην υπάρξει ακούσια χρήση τους. Επιπλέον, για λειτουργία σε συνθήκες συμφόρησης ή στάθμευσης υπάρχει μία ρύθμιση, η οποία εξασφαλίζει χαμηλότερες ταχύτητες. Διαφοροποιεί, δηλαδή, τη χαρτογράφηση του δακτυλίου.

MINI Cοοper SE Convertible: Δεν (θα) υπάρχει άλλο σαν κι αυτό!

Παράλληλα, η MINI στο κέντρο MINI Driving Experience του Μονάχου προσφέρει μαθήματα οδήγησης, τα οποία θα εξοικειώσουν τους οδηγούς με το νέο MINI Cooper SE. Επιπλέον, τα εν λόγω μαθήματα περιλαμβάνουν οδήγηση σε διάφορες επιφάνειες και εκπαίδευση σε ελιγμούς αποφυγής και αλλαγής λωρίδας.

Το MINI Cοοper SE Countryman ALL4 (σε) πάει παντού!

Η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI, δήλωσε σχετικά:

«Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να μοιράζονται τη χαρακτηριστική οδηγική εμπειρία MINI. Και αυτό ισχύει εξίσου και για το ηλεκτροκίνητο MINI, φυσικά. Στόχος μας στη MINI είναι η παροχή σε όλους ίση πρόσβαση σε τέτοιες σημαντικές καινοτομίες».

abb_img