Μήπως να μην οδηγείτε το Tesla σας με τα γυαλιά VR; (βίντεο)

Μια νέα επικίνδυνη τάση έχει κάνει την εμφάνιση της στα στα social media. Ιδιοκτήτες Tesla οδηγούν ενώ φορούν γυαλιά μικτής πραγματικότητας.

Μια νέα, άκρως επικίνδυνη τάση έχει κάνει την εμφάνιση της στα στα social media. Οι ιδιοκτήτες Tesla, ενώ το αυτοκίνητο είναι στον δρόμο και αυτοί είναι στο τιμόνι, φορούν γυαλιά μικτής πραγματικότητας.

Η Apple έχει κατασκευάσει τα Vision Pro και τα πουλά τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως μερικοί ιδιοκτήτες Tesla έχουν εντοπιστεί να τα φορούν όσο οδηγούν.

Τα πάντα για ένα “like” στο Tesla;

Οι χρήστες X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους με τα Apple Vision Pro, τα οποία έχουν εικονική (VR) και επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Και σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται για χρήση κατά την οδήγηση.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο X από τον Jim Cramer, ο οδηγός ενός Cybertruck φαίνεται ξεκάθαρα να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να ελέγχει το λογισμικό AR των Vision Pro. Ενώ έχει και τα δύο του χέρια μακριά από το τιμόνι για αρκετά δευτερόλεπτα.

Δεν είναι σαφής η ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή ή αν ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot. Το Cybertruck μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Και το βάρος του ξεπερνά τους τρεις τόνους. Έτσι είναι εύκολα κατανοητό πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αν ο οδηγός δεν έχει τον έλεγχο του οχήματος και συγκρουστεί με κάποιον ή κάτι.

To crash test του Cybertruck μας λέει πολλά!

Σε ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X φαίνεται ένας οδηγός στο τιμόνι ενός Tesla να φορά τα γυαλιά λίγο πριν τον σταματήσει η αστυνομία. Τουλάχιστον αυτός ο οδηγός δείχνει να έχει κάποιας μορφής έλεγχο του οχήματος. Αφού ακουμπά το ένα του χέρι στο τιμόνι για ένα μέρος του βίντεο. Δεν γνωρίζουμε αν συνελήφθη ή κατηγορήθηκε για τη χρήση της συσκευής κατά την οδήγηση.

Τέλος, άλλος ένας κάτοχος Tesla δημοσίευσε στο X μια αρκετά πιο υπεύθυνη χρήση της συσκευής. Ξεκλείδωσε τον εμπρός και πίσω χώρο αποσκευών χρησιμοποιώντας μια προβολή της εφαρμογής της Tesla. Ενώ το Model S του ήταν σταθμευμένο με ασφάλεια.

Η συσκευή Apple Vision Pro παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα και ακόμα δεν είναι διαθέσιμη για αγορά σε όλες τις χώρες.

Πηγή: carexpert.com.au

abb_img
spot_img