Μονομαχία γιγάντων: Κόντρα Suzuki Hayabusa και Kawasaki ZX-14R με Tesla Model S Plaid

Μπορεί μία Suzuki Hayabusa και μία Kawasaki ZX-14R να νικήσουν σε κόντρα ένα Tesla Model S Plaid; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ένας Youtuber.

Πόσο γρήγορο είναι το Tesla Model S Plaid; Ο Youtuber Edmunds αποφάσισε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα βάζοντας δίπλα του στη γραμμή εκκίνησης μία Suzuki Hayabusa και μία Kawasaki ZX-14R. Δύο από τις πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Ο Youtuber Edmunds έτρεξε το Tesla κα τις δύο μοτοσυκλέτες στο Willow Springs International Motorsports Park.

Η Suzuki Hayabusa ζυγίζει 264 κιλά και ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.300 κ.κ. αποδίδει 188 ίππους. Η Kawasaki Kawasaki ZX-14R ζυγίζει 269 κιλά και ο διαθέτει έναν κινητήρας 1.400 κ.κ.

Από τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά είναι άμεσα αντιληπτό πως και οι δύο μοτοσικλέτες είναι αρκετά γρήγορες! Άραγε, είναι αρκετά γρήγορες για να ξεπεράσουν ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παραγωγή;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο της Tesla «δοκιμάζεται» σε κόντρα και αποτελεί «σημείο αναφοράς» για τους ανταγωνιστές του. Αν μη τι άλλο, αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε ΕΔΩ την κόντρα του Carwow που έβαλε στη γραμμή εκκίνησης το Tesla Model S, το Audi RS E-Tron GT και την Porsche Taycan Turbo.

Αλλά ενδιαφέρον έχει και ο πιο αργός αγώνας dragster ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Editorial