Αυτός είναι ο πιο αργός αγώνας dragster ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο

Ένας αγώνας dragster μεταξύ τεσσάρων ηλεκτρικών microcars μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικός από ότι φαίνεται, αρχικά.

Οι περισσότεροι λάτρεις των αυτοκινήτων και των υψηλών επιδόσεων αγαπούν να βλέπουν αγώνες dragster με γρήγορα αυτοκίνητα, που βάζουν «φωτιά στην άσφαλτο» και λιώνουν τα λάστιχά τους στην προσπάθεια των οδηγών τους να κάνουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο στα 0-400μ.

Όπως, π.χ. με την κόντρα της Ferrari SF90 vs Rimac Nevera που απολαύσαμε πριν λίγο καιρό.

Διαβάστε επίσης: Ferrari SF90 vs Rimac Nevera – Η κόντρα που όλοι περιμέναμε

Αυτή την… παράδοση, έρχεται η ομάδα του «What Car?» να την σπάσει, βάζοντας στη γραμμή της εκκίνησης τέσσερα «διαφορετικά» αυτοκίνητα! Η ομάδα των Βρετανών τοποθέτησε στη σειρά τέσσερα ηλεκτρικά… microcars.

Η ιστορία των microcars

Ως «microcars» ορίζονται τα πολύ μικρά σε διαστάσεις αυτοκίνητα, τα οποία, αρκετά από αυτά διαθέτουν κινητήρες κάτω των 700 κ.κ. Μάλιστα, την πρώτη περίοδο που εμφανίστηκαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’40 σε Βρετανία και Γερμανία, ονομάζονταν «minicars».

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν «kei cars», ενώ και η Γαλλία κατασκεύαζε παρόμοια οχήματα, τα οποία ονόμαζε «voiturettes», αλλά δεν τα διέθετε ποτέ για πώληση εκτός της χώρας.

Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τη δεκαετία του ’60, αλλά τη δεκαετία του ’70  έσβησε η λάμψη τους και σταμάτησε η παραγωγή τους από τις εταιρείες που τα κατασκεύαζαν.

Συνήθως έχουν τρεις ή τέσσερις ρόδες, ενώ για κάποια από αυτά – αναλόγως και της νομοθεσίας της κάθε χώρας – δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης αυτοκίνητου, αλλά μοτοσυκλέτας.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έπειτα ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες επανάφεραν το concept των microcars, ενώ τα τελευταία χρόνια με την διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης και της ανάγκης για γρήγορη και ευέλικτη μετακίνηση στα αστικά κέντρα, αναβίωσε αυτή η «μικροκαμωμένη» τάση.

Διαβάστε επίσης: Drag Race: Audi RS e-tron GT vs Porsche Taycan vs Tesla Model S

Ο πιο αργός και αθόρυβος αγώνας dragster στην Ιστορία

Η ομάδα του «What Car?» διεξήγαγε, λοιπόν, τον πιο αργό και αθόρυβο αγώνα dragster στην ιστορία των αγώνων dragster!

Οι διαγωνιζόμενοι είναι το Renault Twizy, το Citroen Ami, το Micro Electric, και ο «παλιός» – μοντέλο του 2009 – Reva G-Wiz.

Φυσικά οι λέξεις «αγώνας dragster» και Renault Twizy ή Citroen Ami, δεν θα περίμενε κανείς να βρίσκονται στην ίδια πρόταση!

Διαβάστε επίσης: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οδηγούς ηλικίας από 16 ετών

Έτσι κι αλλιώς, και οι τέσσερις διεκδικητές έχουν κατασκευαστεί για να κινούνται μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα με χαμηλές ταχύτητες.

Εξαίρεση αποτελεί το Renault Twizy, το οποίο μπορεί να κινηθεί και σε δρόμους που απαιτείται μεγαλύτερη ταχύτητα οδήγησης, είναι όμως και το πιο ακριβό.

Τα υπόλοιπα τρία είναι σαφώς πιο αργά. Το Citroen Ami, με τελική ταχύτητα, περίπου, 45 χλμ/ώρα είναι ταυτόχρονα και το καλύτερο στον χειρισμό.

Το Micro Electric διαθέτει air condition, ηλιοροφή και οθόνη αφής.

Ένα, εν τέλει, διασκεδαστικό βίντεο και ευχάριστο στη θέαση.

Διαβάστε επίσης: Το Microlino 2.0 με νέα οροφή και στον δρόμο… για την παραγωγή

abb_img
spot_img