Νέα κεφάλαια για ανανεώσιμη ενέργεια ύψους 174 δις δολάρια εισηγήθηκε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Τζον Μπάιντεν

  • Το σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του έθνους, ενισχύοντας την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προηγμένων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας.
  • Επιθυμία, όλες οι ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις να λειτουργούν όλο το 24ώρο με πηγές απαλλαγμένες από άνθρακα.
  • Οι επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα θα μειωθούν, ενώ θα επιβληθεί και φόρος στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό.

Στις 31 Μαρτίου ο Λευκός Οίκος ανήγγειλε το νέο σχέδιο υποδομής, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των παλιών υποδομών των Η.Π.Α, απαλλαγμένο από τα ορυκτά καύσιμα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το συνολικό κόστος του σχεδίου πλησιάζει τα 2 τρις δολάρια και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της διοίκησης για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Από το ποσό που θα διατεθεί, 174 δις δολάρια θα επενδυθούν στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, πράγμα που θα  αυξήσει την παραγωγή μπαταριών και εξαρτημάτων στις Η.Π.Α. Στόχοι του σχεδίου είναι να δοθούν στους καταναλωτές κίνητρα όπως εκπτώσεις για να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα, φορολογικά κίνητρα σε κατασκευαστικές εταιρείες έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας με παράταση φορολογικών πιστώσεων έως και μια δεκαετία και να δημιουργηθεί ένα εθνικό δίκτυο 500.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030. Επιπλέον, θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση 50.000 λεωφορείων ντίζελ και στην ηλεκτροδότηση περίπου του 20% των κίτρινων σχολικών λεωφορείων.

Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στις 27 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Τζον Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστική εντολή, θέλοντας να δημιουργήσει καθαρά οχήματα με μηδενικές εκπομπές για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο σαφώς είναι μεγάλη δέσμευση καθώς η κυβέρνηση έχει αρκετά οχήματα. Παρόλα αυτά το σχέδιο κάνει λόγο για 25 δις δολάρια για τα αεροδρόμια και για τα ομοσπονδιακά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στόχος είναι οι ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο με πηγές χωρίς άνθρακα. Δυστυχώς, από την Ημέρα εγκαινίων έως τα μέσα Μαρτίου η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών (GSA) δαπάνησε 439,7 εκατομμύρια δολάρια σε επιβατικά οχήματα – με μόνο το 13% να έχει υβριδική κίνηση ή μπαταρία. Το Ταχυδρομείο των Η.Π.Α. υπέγραψε συμβόλαιο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φορτηγά αλληλογραφίας και μόνο το 10% θα είναι ηλεκτρικά. Επομένως, διαπιστώνεται πόσο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο

Τέλος, στο πλάνο που πρότεινε ο Αμερικανός Πρόεδρος καταργεί τις επιδοτήσεις και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων και απαιτεί να πληρώσουν σε ένα ταμείο για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα οδηγούσε σε οικονομική δυσχέρεια αυτών των εταιρειών και αργότερα σε εκτόπιση εργαζομένων. Για να βοηθηθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι το σχέδιο περιλαμβάνει 16 δις δολάρια για την απασχόληση εκατοντάδων εργαζομένων για τη σύνδεση ορφανών πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων ορυχείων.

Πηγή: www.businessinsider.com/

Πρόσφατα

Δημοφιλή