Νέο δίκτυο φόρτισης από τη Renault!

Η Renault θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός δικτύου σταθμών ταχείας φόρτισης, μέσω της εταιρείας υπηρεσιών ηλεκτρικής κινητικότητας Mobilize.

Στη δημιουργία 200 νέων σταθμών ταχείας φόρτισης θα προχωρήσει η Renault στη Δυτική Ευρώπη. Μάλιστα, ο κάθε ένας σταθμός θα προσφέρει 6 σημεία φόρτισης και έναν χώρο ανάπαυσης για τους οδηγούς.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα λάβει χώρα με τη συνδρομή της εταιρείας Mobilize. Η Mobilize ανήκει στον όμιλο Renault και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρικής κινητικότητας. Τέλος, το όνομα του δικτύου θα είναι «Mobilize Fast Charge» και θα ανταγωνιστεί το δίκτυο φόρτισης της Tesla.

Renault 4Ever Trophy: Αποκάλυψη στην Πόλη του Φωτός!

Οι νέοι σταθμοί φόρτισης της Renault

Η επέκταση του δικτύου φόρτισης είναι ένα νέο ρίσκο για τη Renault. Η γαλλική φίρμα σε συνεργασία με τη Mobilize κατασκεύασε τους σταθμούς, οι οποίοι θα μοιάζουν αρκετά με… βενζινάδικο. Μάλιστα, οι σταθμοί θα διαθέτουν 6 σημεία φόρτισης, καθώς και έναν χώρο ανάπαυσης και ψυχαγωγίας των οδηγών.

Στον εν λόγω χώρο οι οδηγοί θα απολαμβάνουν ένα καφέ ή σνακ και θα είναι δυνατή η χρήση του Wi-Fi. Ακόμη, είναι δυνατή η φόρτιση του κινητού ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή των οδηγών. Τέλος, μπορούν να παίξουν και ένα βιντεοπαιχνίδι πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Renault Group: Γαλλική Επανάσταση στο Παρίσι!

Η καινοτομία των νέων σταθμών φόρτισης

Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι προσβάσιμοι 7 ήμερες την εβδομάδα καθ’ όλο το 24ώρο και θα προσφέρουν ισχύ φόρτισης έως 400 kW. Μάλιστα, ένα σταθερό σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας θα αποδίδει 600 kW ταυτόχρονης ισχύος. Το συγκεκριμένο σύστημα περιορίζει τις επιπτώσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο ακόμα και κατά τη φόρτιση πολλών αυτοκινήτων ταυτόχρονα.

Οι σταθμοί θα έχουν… έδρα σε αντιπροσωπείες της Renault κοντά σε εξόδους αυτοκινητόδρομων. Οι πρώτοι 90 σταθμοί στη Γαλλία, ενώ αργότερα θα πάρουν σειρά το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία.

Το θρυλικό Renault 4 επιστρέφει ως… ηλεκτρικό

Ο Clotilde Delbos, CEO της Mobilize, δήλωσε:

«Ένας από τους στόχους της Mobilize είναι να κάνει την κινητικότητα πιο καθαρή και πιο προσιτή. Το Mobilize Fast Charge παρέχει σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορα σημεία φόρτισης όποια μάρκα κι αν οδηγούν. Για να συμβεί αυτό, η Mobilize αξιοποιεί δύο από τα δυνατά σημεία του Ομίλου Renault: το διευρυμένο δίκτυο πωλήσεών του και την τεχνογνωσία της Mobilize Power Solutions».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!