Νέο εργοστάσιο της Tesla… «δια χειρός» Panasonic

Οι μπαταρίες για οχήματα της Tesla θα παράγονται και στο νέο εργοστάσιο το οποίο ετοιμάζει η Panasonic, στις ΗΠΑ.

Η Panasonic θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla. Το εν λόγω εργοστάσιο θα βρίσκεται στο Κάνσας των ΗΠΑ και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραγωγής μπαταριών στη χώρα.

Οι δύο εταιρείες-κολοσσοί συνεργάζονται για περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ, η Panasonic διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο στη πολιτεία της Νεβάδα. Μάλιστα, μέσω αυτού προμηθεύει την αμερικάνικη μάρκα με μικρότερες μπαταρίες.

Panasonic: Νέες μπαταρίες για την Tesla!

Η Panasonic ετοιμάζει βελτιωμένη μπαταρία για την Tesla

Η μπαταρία που ετοιμάζει η Panasonic για την Tesla είναι περίπου 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή που παράγει ήδη η ιαπωνική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών της Tesla, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την αυτονομία τους.

Επιπλέον, η νέα μπαταρία διαθέτει αλλαγές στα υλικά των ηλεκτροδίων, βελτιωμένο σχεδιασμό κυψελών, καθώς και βελτιωμένες διαδικασίες παραγωγής. Επιπλέον, η νέα της σχεδίαση θα βελτιώνει και την απόδοσή της.

Η Tesla αφήνει τα μοντέλα της χωρίς κλειδιά!

Ευεργετικό το εργοστάσιο για την οικονομία του Κάνσας

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών σκοπεύει να τριπλασιάσει, ακόμα και να τετραπλασιάσει τις δυνατότητες παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έως και το 2028. Μέχρι τώρα παράγει 50 GWh ανά έτος.

Το νέο εργοστάσιο θα κοστίσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια και θα απασχολεί 4.000 υπαλλήλους. Παράλληλα, θα δημιουργήσει ακόμα 4.000 θέσεις εργασίας.

Tesla: Ηλιακοί συλλέκτες για έξτρα αυτονομία!

Τέλος, η κυβερνήτης του Κάνσας, Laura Kelly, δήλωσε σχετικά:

«Ως η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση την ιστορία του Κάνσας και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκίνητων του είδους του στη χώρα αυτό το έργο θα μεταμορφώσει την οικονομία της πολιτείας μας παρέχοντας συνολικά 8.000 θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας που θα βοηθήσουν περισσοτέρους κατοίκους του Κάνσας να δημιουργήσουν καλύτερο τρόπο ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους».

Editorial