Νέο Mercedes-Benz EQS με αλλαγές σε μάσκα και καμπίνα

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες 2 Mercedes-Benz EQS επιβεβαιώνουν αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος. Και 2 διαφορετικές διαμορφώσεις εσωτερικού.

Ακούστε το άρθρο

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες δύο Mercedes EQS επιβεβαιώνουν αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος. Όπως επίσης και δύο διαφορετικές διαμορφώσεις εσωτερικού.

Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένας χρόνος από τη στιγμή που η Mercedes μείωσε την τιμή του EQS της κατά 30.000 ευρώ στην Κίνα. Ήταν μια προσπάθεια να αυξήσει τις χαμηλές πωλήσεις. Ένας από τους λόγους που δεν είχε μεγάλη επιτυχία ήταν η γραμμή της οροφής. Που επηρέαζε το ύψος του χώρου στα πίσω καθίσματα, εκεί που πολλοί κινέζοι ιδιοκτήτες προτιμούν να κάθονται. Βέβαια τα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα στις φωτογραφίες μας δεν το διορθώνουν αυτό.

Αυτό που θα κάνει η Mercedes-Benz, όπως αποκάλυψε ο CEO Ola Kallenius κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεδιάσκεψης με επενδυτές, είναι να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση. Μέσω μιας νέας επιλογής με την ονομασία «executive seats». «Θα μπορείτε να παραγγείλετε τα κανονικά πίσω καθίσματα,» είπε ο Kallenius. «Και τα executive seats θα είναι διαθέσιμα από τον ερχόμενο Ιούνιο. Έχω ύψος 1,95 και κάθομαι πολύ άνετα στο πίσω μέρος ενός EQS» πρόσθεσε. Ο Kallenius.

Εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές

Οι εξωτερικές αλλαγές που κρύβονται κάτω από το μπροστινό και πίσω καμουφλάζ δεν θα αλλάξουν δραματικά τη μορφή του μοντέλου. Θα υπάρχει επιλογή, μεταξύ μιας αναθεωρημένης ή μιας εντελώς νέας μάσκας με το αστέρι της μάρκας ενσωματωμένο στο καπό. Κάτι παρόμοιο με το σχέδιο της S-Class όμως χωρίς τους αεραγωγούς.

Οι αλλαγές θα αναζωογονήσουν το στυλ, αλλά δεν θα κάνουν το EQS συναρπαστικό. Το σημείο που ξεχωρίζει στο μοντέλο είναι εσωτερικά. Και είναι η τριπλή οθόνη Hyperscreen σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Βέβαια και μς βάση τις φωτογραφίες των δυό αυτοκινήτων, η εντυπωσιακή οθόνη δεν θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού σε όλες τις αγορές.

Σύμφωνα με τον Kallenius, η Mercedes θα δώσει στο ανανεωμένο EQS μια βελτιωμένη μπαταρία που μαζί με άλλα στοιχεία θα «βελτιώσει την απόδοση και την αυτονομία».

Δε θα μας εκπλήξει αν τα ανανεωμένα αυτοκίνητα έχουν περισσότερη ιπποδύναμη. Ο κινητήρας του τρέχοντος μοντέλου EQS450+ παράγει ισχύ 340 ίππων. Και δίνει στο αυτοκίνητο αυτονομία για 567 χιλιόμετρα από τη μπαταρία 108,4 kWh.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes αποκάλυψε ακόμα ότι το ανανεωμένο EQS θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο. Αρχικά στην Ευρώπη και στη συνέχεια και σε άλλες αγορές.

Πηγή: carscoops.com

 

abb_img