Νέο Renault Rafale: Ετοιμάζεται για… αναχαίτιση!

Μετά τα Renault Espace και Austral, η γαλλική φίρμα αποκαλύπτει το Rafale, το οποίο θα αποτελέσει σύντομα το κορυφαίο SUV στη γκάμα της.

Ακούστε το άρθρο

Η Renault προχώρησε στην αποκάλυψη του ονόματος ενός νέου μοντέλου, το οποίο θα ολοκληρώσει τη γκάμα της, ως ένα coupe SUV. Μάλιστα, το όνομα του νέου δημιουργήματος της γαλλικής φίρμας θα είναι Rafale, θυμίζοντάς μας το γαλλικό ισχυρό μαχητικό αεροσκάφος.

Ακολουθώντας την παρουσίαση των νέων Austral και Espace, το Rafale θα αποτελέσει το επόμενο σημείο αναφοράς για τη μάρκα. Επιπλέον, θα συμβάλλει στην κορύφωση της στρατηγικής της, που θέτει ως προτεραιότητα την κατάκτηση της κατηγορίας D.

Test Drive || Renault Clio Hybrid E-Tech 140 PS: Υβριδική φινέτσα!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νέο Renault Rafale θα χρησιμοποιεί ως βάση την νέα πλατφόρμα της εταιρείας, την CMFCD. Μάλιστα, θα διαθέτει «εξηλεκτρισμένο» σύστημα κίνησης, αναδεικνύοντας περαιτέρω την υβριδική τεχνολογία ETech της Renault. Ωστόσο, το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ένδοξο παρελθόν της Renault στους αιθέρες.

Test Drive || Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS MHEV: Οικονομία με στιλ!

Νέο Renault Rafale: Ετοιμάζεται για αναχαίτηση

Η σύνδεση του νέου Renault Rafale με την ιστορία της γαλλικής φίρμας

Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, είναι εύκολο κανείς να αντιληφθεί τη σύνδεση μεταξύ της Renault και της αεροπορίας. Ειδικότερα, την περίοδο εκείνη, η Renault ήταν πρωτοπόρος κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα. Μάλιστα, το 1933, η Renault απέκτησε την Caudron, έναν άλλο κατασκευαστή, δημιουργώντας την CaudronRenault.

Όλα τα αεροπλάνα που πέρασαν τότε την γραμμή παραγωγής, πήραν το όνομά τους από έναν γνωστό άνεμο. Ακολούθως το 1934, το C460, ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροπλάνο, ιδανικό στην κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας, μετονομάστηκε σε Rafale (που σημαίνει «ριπή του ανέμου»).

Test Drive || Renault Captur MHEV 140 PS: Ιδανική επιλογή!

Νέο Renault Rafale: Ετοιμάζεται για αναχαίτηση

Η Renault πραγματοποιεί επανασύνδεση με την ιστορία της, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία του Caudron Rafale, σε ένα νέο μοντέλο υψηλών προδιαγραφών. Μάλιστα, η σχεδίαση του Renault Rafale αναπαριστά τη ριπή του ανέμου, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα το όνομα του μοντέλου.

Επιπλέον, όσα είναι διακριτά από το καμουφλαρισμένο όχημα, δημιουργούν το αίσθημα της υψηλής απόδοσης, της τόλμης και του έντονου χαρακτήρα. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Renault Rafale θα λάβει χώρα στην 54η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, στις 18 Ιουνίου.

abb_img