Νέο Subaru Forester: με υβριδική ισχύ Toyota!

Η επόμενη γενιά Subaru Forester έχει προγραμματιστεί να φτάσει το 2025, με ένα αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα, που προέρχεται εν μέρει από την Toyota!

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Subaru Forester 2025, θα φτάσει στις ΗΠΑ φέτος, με την επιλογή υβριδικής ισχύος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Subaru Australia, Blair Read, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης κατά την τοπική παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Solterra την περασμένη εβδομάδα: «Ανυπομονούμε για την άφιξη του Forester και στην Αυστραλία το 2025, με την προσθήκη της επόμενης γενιάς ισχυρής υβριδικής τεχνολογίας e-Boxer».

«Το Subaru Forester θα βγει στην παραγωγή για την Αμερική αρχικά το 2024 και στην Αυστραλία το 2025. Η επόμενη γενιά του ισχυρού υβριδικού, θα είναι μέρος της κυκλοφορίας και αυτός είναι ένας λόγος για να επικεντρωθούμε στο 2025». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το υβριδικό Subaru Forester αναμένεται ένα χρόνο μετά από τις εκδόσεις βενζίνης, που σημαίνει ότι η κυκλοφορία της Subaru στην Αυστραλία στις αρχές του 2025, ταιριάζει με το ντεμπούτο του υβριδικού Forester προδιαγραφών ΗΠΑ.

Εξοπλισμός

Το Subaru Forester έκτης γενιάς, είναι μια εξελικτική αναθεώρηση του προκατόχου του, που ενσωματώνει νέα τεχνολογία ασφαλείας, νέα infotainment και ελαφρώς μεγαλύτερο αμάξωμα. Μένει να φανεί το πόσο αυξάνονται οι τιμές πάνω από τα 38.690 έως τα 50.140 δολάρια συν το κόστος κυκλοφορίας του σημερινού μοντέλου.

Οι προδιαγραφές για τα Foresters της αυστραλιανής αγοράς δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και τα αμερικανικά μοντέλα, τροφοδοτούνται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων χωρίς τούρμπο «boxer», που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων συνεχούς μεταβλητής σχέσης και τετρακίνηση.

Το νέο Forester υιοθετεί το σύστημα infotainment 11,6 ιντσών που προσφέρεται στα WRX, Impreza, Crosstrek και Outback, με ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Αφού η εσωτερική υβριδική τεχνολογία της Subaru στο τρέχον Forester επικρίθηκε για αμελητέα εξοικονόμηση καυσίμου, το νέο υβριδικό πρόκειται να χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες της Toyota, που συνδυάζονται με έναν οριζόντια αντίθετο κινητήρα «boxer» της Subaru. Οι τεχνικές λεπτομέρειες του υβριδικού δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

abb_img