Ντεμπούτο για το Rivian R2

Το Rivian R2, το προσιτό ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τιμή 45.000 δολάρια, θα ανταγωνιστεί τελικά το Tesla Model Y;

Ακούστε το άρθρο

Το Rivian R2, το προσιτό ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τιμή 45.000 δολάρια, θα ανταγωνιστεί τελικά το Tesla Model Y;

Το Rivian R2 έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του, ως το μικρότερο (και πιο προσιτό) Rivian μέχρι σήμερα. Το R2 τοποθετείται κάτω από το R1S στη γκάμα της εταιρείας, με τιμή 45,000 δολάρια. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το φθηνότερο R1S κοστίζει 74,900 δολάρια και έχει επιπλέον σχεδόν 40 εκατοστά μήκους από το R2. Σχεδιαστικά, το R2 κρατά την ταυτότητα των Rivian, με τη μεγάλη μπάρα φωτισμού στο μπροστινό μέρος και τα δύο οβάλ φωτιστικά σώματα.

Ντεμπούτο για το Rivian R2

Κινητήρες και χαρακτηριστικά

Η Rivian ανακοίνωσε ένα μοντέλο με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα, ένα τετρακίνητο με δύο κινητήρες και μια έκδοση επιδόσεων με τρείς κινητήρες. Θα υπάρχουν δύο μεγέθη μπαταριών με το μεγάλο να δίνει αυτονομία πάνω από 480 χιλιόμετρα σε όλες τις διαμορφώσεις. Η επιτάχυνση 0-97 χλχ./ώρα γίνεται σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα στην πιο γρήγορη εκδοχή του αυτοκινήτου. Μάλιστα, πιθανώς σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το R2 να χωρέσει στους σταθμούς φόρτισης Tesla Supercharger, η θύρα φόρτισης μετακινήθηκε στην πίσω δεξιά πλευρά του R2. Ενώ έρχεται και με υποδοχή NACS, κάνοντας εύκολη τη φόρτιση σε σταθμούς Tesla εύκολη.

Το πίσω τζάμι κατεβαίνει, ώστε το μοντέλο να μπορεί να μεταφέρει μακρύ εξοπλισμό, όπως μια σανίδα του σερφ. Επίσης με ανοιχτό το πίσω τζάμι και τα πλαινά προσφέρει μια ωραία εμπειρία κίνησης. Οι πελάτες ζητούσαν ένα ντουλαπάκι συνοδηγού στο R1S, έτσι η Rivian απάντησε βάζοντας δύο τέτοια στο R2. Στην πρακτικότητα βοηθούν τα επίπεδα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Αλλά και τα μπροστινά καθίσματα που επίσης αναδιπλώνονται, κάνοντας εύκολη μια διανυκτέρευση στην καμπίνα του R2.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά στη λίστα του μοντέλου είναι τα haptic χειριστήρια του τιμονιού. Καθώς και οι 11 κάμερες και πέντε αισθητήρες για αυτόνομη οδήγηση. Καθώς και ορισμένα αξεσουάρ φαίνονται που βλέπουμε στις εικόνες της μάρκας, όπως μια πίσω μπαγκαζιέρα.

Δείτε ακόμα: Rivian R2S: Διαρροή χαρακτηριστικών πριν την αποκάλυψη

Η Rivan ποντάρει στο R2

Η Rivian θα κατασκευάσει το R2 στο εργοστάσιό της στο Normal του Illinois. Με τις παραδόσεις να αρχίζουν το πρώτο εξάμηνο του 2026. Εμείς περιμένουμε να δούμε αν θα κρατήσει την τιμή των 45,000 δολαρίων που έχει υποσχεθεί. Η μάρκα αντιμετώπισε πρόσφατα προβλήματα ποιότητας και παραγωγής και μια έρευνα πέρσι υπολόγισε ότι η εταιρεία έχανε χρήματα σε κάθε όχημα που πουλούσε. Το R2 αναμένεται να είναι το μοντέλο που θα κάνει τη διαφορά και θα αυξήσει τις πωλήσεις της εταιρείας. Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα, αφού το Tesla Model Y είναι φθηνότερο από το Rivian R2, έχει μεγαλύτερη αυτονομία και ήδη πωλείται.

Πηγή:carbuzz.com

abb_img