Nuro: Νέο ηλεκτρικό αυτόνομης παράδοσης τρίτης γενιάς

Η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Nuro μόλις παρουσίασε την τρίτη έκδοση του αυτόνομου οχήματος παράδοσης για last mile delivery,

Η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Nuro μόλις παρουσίασε την τρίτη έκδοση του αυτόνομου οχήματος παράδοσης για last mile delivery, χωρίς επιβάτες, καθώς μπαίνει στην προπαραγωγή.

Μαζί με τη βοήθεια της BYD North American, η Nuro ελπίζει να κατασκευάσει το πρώτο αυτόνομο όχημα φέτος. Αυτό το EV τρίτης γενιάς διαθέτει επίσης μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Η Nuro ξεκινά την προπαραγωγή του νέου οχήματος αυτόνομης παράδοσης, τρίτης γενιάς

Η Nuro είναι μια εταιρεία ρομποτικής που ιδρύθηκε από δύο μηχανικούς που ήταν πρώην υπάλληλοι στο project Waymo της Google. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία ανέπτυξε και δοκίμασε τις δύο πρώτες γενιές αυτόνομων οχημάτων last mile. Κάνοντας την αρχή από το R1.

Το R1 σχεδιάστηκε αρχικά για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία αγοράς αγαθών παντοπωλείου, βοηθώντας στην αυτόνομη παράδοση, έως και για δώδεκα σακούλες παντοπωλείου, από την Fry’s Food and Drug σε πελάτες γύρω από το Scottsdale, το 2018.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ήταν δυνατό καθώς η Nuro έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε άδεια για αυτόνομο όχημα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NTSA). Λόγω του γεγονότος ότι τα οχήματά της έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν αγαθά και όχι ανθρώπους.

Το 2020, η Nuro άρχισε να δοκιμάζει το EV δεύτερης γενιάς, το R2, το οποίο  παραδίδει πίτσες Dominos στους κατοίκους του Χιούστον…σε αμερικάνικες σειρές. Ως άλλη μια πρωτιά για την εταιρεία, το Nuro’s R2 ολοκλήρωσε την πρώτη αυτόνομη παράδοση πίτσας.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Nuro ανακοίνωσε επένδυση 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δική της μονάδα παραγωγής και πίστα δοκιμών στη νότια Νεβάδα.

Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ο όμιλος BYD θα βοηθήσει με τις διαδικασίες συναρμολόγησης της Nuro. Ξεκινώντας με το νέο όχημα αυτόνομης παράδοσης τρίτης γενιάς.

Η Nuro κλιμακώνει την παραγωγή του EV τρίτης γενιάς για αυτόνομη παράδοση αγαθών

Οι συνιδρυτές της Nuro, Τζιατζούν Ζου και Ντέιβ Φέργκιουσον, μοιράστηκαν περισσότερα νέα σχετικά με το τελευταίο ηλεκτρικό όχημα μέσω μιας ανάρτησης στο blog της εταιρείας καθώς και ενός βίντεο στο YouTube που εξηγεί το ταξίδι της εταιρείας – μπορείτε να παρακολουθήσετε ανατρέχοντας στην αρχή του άρθρου-.

Η Nuro μπορεί να μην αποκαλεί αυτό το νέο EV… R3, αλλά σίγουρα θα του ταίριαζε με  βάση την προηγούμενη λογική ονοματολογίας.

Οι συνιδρυτές της Nuro εξηγούν ότι κάθε νέα λεπτομέρεια είναι σκόπιμη σε αυτά τα EV αυτόνομης παράδοσης. Θέλουν να είναι η πρώτη εταιρεία που θα  πετύχει την αυτόνομη παράδοση αγαθών. Τουλάχιστον στην κατηγορία οχημάτων με μηδενικούς επιβάτες.

Το ίδιο το όχημα είναι μικρότερο σε μέγεθος. Ειδικότερα είναι 20% μικρότερο από το μέσο επιβατικό όχημα. Δίνοντας με τον τρόπο αυτό, περισσότερο χώρο σε διερχόμενους ποδηλάτες και πεζούς.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια για τους περαστικούς, το όχημα φέρει έναν εξωτερικό αερόσακο. Αυτό φουσκώνει σε όλο το μπροστινό μέρος για να μειώσει την πρόσκρουση σε περίπτωση σύγκρουσης. Το χαρακτηριστικό αυτό υποστηρίζει ένα δίκτυο αισθητήρων που προσφέρουν θέα 360º στο περιβάλλον γύρω από το EV.

Οι θήκες παράδοσης του οχήματος μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 24 σακούλες με είδη παντοπωλείου. Επίσης,  είναι διαθέσιμα ένθετα για ξεχωριστή θέρμανση και ψύξη. Το τρέχον μοντέλο μπορεί να φτάσει μόνο τα 45 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η BYD θα συναρμολογήσει εξαρτήματα υλικών παγκόσμιας προέλευσης για τις πλατφόρμες οχημάτων της Nuro, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια.

Τέλος, υπάρχει ακόμη ωστόσο ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τα πρώτα μοντέλα των αυτόνομων οχημάτων παράδοσης της Nuro.

abb_img
spot_img