Ο Carlos Tavares απέρριψε προσφορά αγοράς της Alfa Romeo

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis διέψευσε τις φήμες ότι ο όμιλος θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιταλία.

Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, διέψευσε ότι ο όμιλος θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιταλία. Ή να πουλήσει οποιαδήποτε από τις μάρκες της.

Ο επικεφαλής του ομίλου-κολοσσού, της Stellantis, Carlos Tavares έκανε αποκαλύψεις και διαψεύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Tavares αποκάλυψε ότι μια Κινεζική εταιρεία προσπάθησε να αγοράσει μια εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο της Stellantis. Αυτό είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της νέας και πολύ αναμενόμενης Alfa Romeo Milano την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, με την ευκαιρία ο Tavares έκανε και ένα άλλο σχόλιο. Είπε ότι οι ιταλικές αρχές δεν θα πρέπει να δίνουν κίνητρα. Να μην ενθαρρύνουν δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες να κάνουν παραγωγή μπαταριών ή αυτοκινήτων σε Ιταλικό έδαφος.

Tavares: H Stellantis δεν αφήνει μάρκες

Η Stellantis δημιουργήθηκε το 2021. Ως προϊόν της συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles με την PSA Group. Και έχει κάτω από την ομπρέλα της 14 μάρκες κατασκευής αυτοκινήτων. Ωστόσο, έγιναν πολλές και επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον ορισμένων μαρκών. Ιδιαίτερα κάποιων που στο παρελθόν, πριν την συγχώνευση ανήκαν στον όμιλο της FCA. Μεταξύ τους η Fiat και η Alfa Romeo. Ο λόγος είναι ότι και οι δύο έχουν προϊόντα που γερνούν και έχουν αρκετά χαμηλές πωλήσεις.

Ο Tavares παραδέχτηκε ότι κάποια υψηλόβαθμα στελέχη που εργάζονται στον όμιλο Stellantis του πρότειναν να “σκοτώσει” μερικές από αυτές τις μάρκες. Και δήλωσε ότι το 2021 πήρε μια προσφορά εξαγοράς. Η προσφορά έγινε από κάποιον δυτικό ανταγωνιστή και αφορούσε την αγορά της ιστορικής μάρκας της Alfa Romeo. Προφανώς η προσφορά δεν έγινε δεκτή και η Alfa Romeo έμεινε υπό τη σκέπη του ομίλου Stellantis. Και μετά την παρουσίαση της Alfa Romeo Milano έχει κι άλλα μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Ενώ δεν έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους αγώνες αυτοκινήτου. Ένα πεδίο στο οποίο διέπρεψε τις προηγούμενες δεκαετίες. Κάτι που σίγουρα βοήθησε και στην αύξηση των πωλήσεων του Ιταλικού εργοστασίου.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img