Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla!

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 3,95 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε την πώληση 19,5 εκατομμυρίων μετοχών της Tesla από τον Έλον Μασκ. Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές, τις οποίες πούλησε ο Μασκ, είχαν αξία 3,95 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, είναι η τρίτη φορά εντός του 2022, κατά την οποία ο Μασκ πουλά μετοχές της Tesla. Τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή, είχε πουλήσει μετοχές αξίας 8 δισ. δολαρίων και τον Αύγουστο μετοχές αξίας περίπου 7 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ κάνει… συνδρομητικό το Twitter!

Γιατί πουλά τις μετοχές ο Έλον Μασκ;

Άγνωστος παραμένει ο λόγος πώλησης των μετοχών της Tesla από τον Έλον Μασκ. Ωστόσο, διάφοροι αναλυτές συνδέουν την πώληση των μετοχών με την εξαγορά του Twitter, με αντίτιμο 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, μετά και από την τελευταία πώληση των μετοχών της Tesla, η περιουσία του Μασκ έπεσε κάτω από τα 180 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, ο Έλον Μασκ πραγματοποίησε την πώληση των μετοχών της Tesla κατά το διάστημα μεταξύ Παρασκευής 4 Νοεμβρίου και Τρίτης 8 Νοεμβρίου. Ακόμη, η πώληση των μετοχών έριξε το μερίδιο του στην Tesla κατά στο 14%.

Tesla Roadster: Πρώτο σε… αναζητήσεις!

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν την Tesla

Πολλοί επενδυτές εγκατέλειψαν την Tesla. Μάλιστα, στην κίνηση αυτή τους οδήγησε η πώληση των μετοχών του Έλον Μασκ, μετά την ανακοίνωση της επένδυσης στο Twitter τον περασμένο Απρίλιο.

Ουσιαστικά, ο Έλον Μασκ μέσα σε ένα χρόνο έχει πουλήσει μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 31 δισ. δολαρίων. Τη στροφή του Μασκ προς την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει και η παύση δημοσίευσης tweets, τα οποία αφορούν την Tesla.

Ακυβέρνητο καράβι αυτό το… Tesla Model 3

Η συνδρομή στο Twitter

Ο Μασκ ήδη έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο Twitter. Συγκεκριμένα, επέβαλλε συνδρομή σε όσους διατηρούν επιβεβαιωμένο λογαριασμό. Μάλιστα, το ύψος της συνδρομής αγγίζει τα 8 δολάρια και προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης λιγότερων διαφημίσεων στο εκάστοτε προφίλ. Τέλος, το ποσό της συνδρομής θα διαφέρει από χώρα σε χώρα.

abb_img