Ο Elon Musk προσφέρει 6 δισ. δολάρια για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας… υπό έναν όρο

O Elon Musk φαίνεται να είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και από την άλλη, σίγουρος, ότι οι οργανισμοί μπορεί να μην χρησιμοποιούν τα κεφάλαια με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Στο Twitter αυτό το Σαββατοκύριακο, ένα ενδιαφέρον tweet από τον Dr. Eli David, έστρεφε την προσοχή των ανθρώπων σε έναν πρόσφατο δημοσίευμα από το CNN Business.

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, ο διευθυντής του ΟΗΕ ανάφερε ότι «Το 2% του πλούτου του Elon Musk θα μπορούσε να επιλύσει το ζήτημα…της παγκόσμιας πείνας». Και περίπου μια ημέρα αργότερα, ο Elon Musk δεν δίστασε να απαντήσει στο συγκεκριμένο tweet.

Μπορεί το 2% της περιουσίας του Elon Musk να «σώσει τον κόσμο» από την πείνα;

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (WFP) David Beasley μοιράστηκε στο Twitter ουσιαστικά τη σκέψη ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό του πλούτου τους, αν και τα περισσότερα από αυτά τα άτομα έχουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους, δεσμευμένο.

Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι μόλις το 2% της καθαρής αξίας του πλούτου του Elon Musk θα μπορούσε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο. Άλλωστε, το tweet του David Beasley τόνισε ότι το 2% της περιουσίας του Elon Musk είναι 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημείωσε, επίσης, ότι αν και το WFP συγκέντρωσε 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, η παγκόσμια πείνα δεν λύθηκε.

Ο Elon Musk απάντησε ότι αν το WFP μπορεί να αποδείξει πως ακριβώς μπορούν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια να επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο, τότε εκείνος θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla και θα διαθέσει αυτά τα χρήματα.

O Elon Musk φαίνεται να είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα είναι σίγουρος ότι οι οργανισμοί μπορεί να μην χρησιμοποιούν τα κεφάλαια με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ο Elon Musk γνωρίζει καλά ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια δεν πρόκειται να λύσουν πλήρως το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βοηθήσει, σημαίνει όμως ότι έχει το δικαίωμα να περιμένει διαφάνεια.

Ο Elon Musk θέλει να κατασκευάσει… eVTOL Jet

Θα καταφέρει να παράσχει το WFP τις λεπτομέρειες που αναζητά ο Elon Musk; Θα δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες αυτές; Εάν ναι, θα κρατήσει τον λόγο του ο Elon Musk, θα πουλήσει μετοχές και θα δωρίσει τα χρήματα;

Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και είναι πολύ πιθανό όλη η συζήτηση αυτή απλώς να αγνοηθεί και να ξεχαστεί, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα την ξεχάσουν… τόσο εύκολα.

⇒  Elon Musk: Το Starship μπορεί να είναι έτοιμο πριν το 2024

Μακάρι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla όντως να αποδειχθεί ειλικρινής και να κάνει βήματα για να βοηθήσει, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!