Ο Jean-Eric Vergne ήταν ο μεγάλος νικητής του Round 3 του E-Prix της Ρώμης

Ο Jean-Eric Vergne της DS TECHEETAH που έχει κατακτήσει δυο φορές το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα της Formula E, κέρδισε τη 10η νίκη της καριέρας του στο 3ο αγώνα της 7ης σεζόν στη Ρώμη.

Ο σημερινός αγώνας που διεξάχθηκε στους δρόμους της Ρώμης ήταν άκρως ανατρεπτικός με πολλά μονοθέσια να εγκαταλείπουν, εφτά στο σύνολο.

Ο Jean-Eric Vergne από την 5η θέση σκαρφάλωσε στην δεύτερη και μετά από μια καταπληκτική μάχη με τον di Grassi ( Audi Sport ABT Schaeffler) για την πρώτη θέση, ο Vergne επικράτησε και νίκησε τον αγώνα.

Ενώ, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sam Bird (10η θέση εκκίνησης) και στην τρίτη ο Mitch Evans (12η θέση εκκίνησης), χαρίζοντας το πρώτο διπλό podium στην Jaguar Racing.

Ο di Grassi, και ενώ βρισκόταν στη 2η θέση, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα άρχισε να επιβραδύνει σημαντικά εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στο μονοθέσιο του. Αυτό ανάγκασε τον Stoffel Vandoorne να κάνει ελιγμό χάνοντας τον έλεγχο με τον συμπαίκτη του, Nyck de Vries, να ακολουθεί κάνοντας το ίδιο λάθος.

Τα δυο μονοθέσια της Mercedes-EQ από την 5η και 6η θέση αντίστοιχα, αναγκάστηκαν να εγκατέλειψαν τον αγώνα μετά την σύγκρουση που είχαν, το όποιο επέφερε το τέλος του αγώνα κάτω από το Full Yellow Flag.

Ο Stoffel Vandoorne της Mercedes-EQ εξασφάλισε την Pole στον γύρο 3o του E-Prix της Ρώμης. Ενώ, στην δεύτερη θέση ήταν ο Andre Lotterer της Porsche, στην 3η ο Oliver Rowland της Nissan e.dams, και με τους di Grassi (Audi Sport ABT Schaeffler), Jean-Eric Vergne της DS TECHEETAH, Robin Frijns (Envision Virgin Racing), Nyck de Vries να συμπληρώνει την πρώτη επτάδα. Ο αγώνας εκκίνησε με αυτοκίνητό ασφαλείας λόγω του ψιλόβροχου και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.  

Πώς ξεκίνησε ο αγώνας  

Κι αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας αποσύρθηκε μετά τα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, η Porsche του Andre Lotterer και η Mercedes-EQ του Vandoorne ενώθηκαν στην στροφή 4. Έτσι, ο Oliver Rowland της Nissan e.dams πέρασε μπροστά και ηγήθηκε του αγώνα, ενώ, ο Lotterer βρέθηκε στην 7 θέση και ο Vandoorne 13η.  

Ο Oliver Rowland, δυστυχώς, λόγω της υπερβολικής ισχύος που χρησιμοποίησε, δέχθηκε ποινή να περάσει από το pit lane χάνοντας πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις.

Έτσι, ο Di Grassi προπορεύτηκε του αγώνα, με τον Jean-Eric Vergne της DS TECHEETAH, τον Robin Frijns της Envision Virgin Racing, τον de Vries, τον Pascal Wehrlein της Porsche και τον συμπαίκτη του Lotterer να ολοκληρώνουν τους πρώτους έξι.  

Ο De Vries προσπέρασε τον Frijns, και βρέθηκε στην 3η θέση στον 14 γύρο του αγώνα, ενώ ο Bird σκαρφάλωσε στην 4 θέση και κατάφερε να προσπεράσει τον de Vries στον 19 γύρο.

Ο Evans προσπέρασε τα δυο Mercedes-EQ, αφήνοντας τα στην 5η  και 6η  θέση. Στον 21ο γύρο με το τεχνικό πρόβλημα στο μονοθέσιο του Di Grassi και το ατύχημα των δυο μονοθέσιων της Mercedes-EQ, ο αγώνας τέλειωσε.  

Η τελική κατάταξη του Round 3 στη Ρώμη

Formula E Βαθμολογία

Formula E Βαθμολογία

Η βαθμολογία των οδηγών

Formula E Βαθμολογία

Formula E Βαθμολογία

Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων

Formula E

Μετά από την προσθήκη δυο νέων αγώνων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής    

3ος

10 Απρ. 2021

Ιταλία

Ρώμη

4ος

11 Απρ. 2021

Ιταλία

Ρώμη

5ος

24 Απρ. 2021

Ισπανία

Βαλένθια

6ος

25 Απρ. 2021

Ισπανία

Βαλένθια

7ος

8 Μαΐου 2021

Μονακό

Μονακό

8ος

22 Μαΐου 2021

Μαρόκο

Μαρακές

9ος

5 Ιουνίου 2021

Χιλή

Σαντιάγο

10ος

6 Ιουνίου 2021

Χιλή 

Σαντιάγο

 

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε τον αγαπημένο σας οδηγό με την δυνατότητα τουFanBoost  

https://fanboost.fiaformulae.com ή μέσα από το Formula E App

Ο 4ος αγώνας της Formula E ξεκινάει στις 14:00 αύριο Κυριακή 11 Απριλίου  

Free practice three

Κυριακή 11 Απριλίου 8:00- 8:45

Formula E website – YouTube – App – Facebook,  & Eurosport Player

Qualifying – Pole position

Κυριακή 11 Απριλίου 9:45 – 11:15

Eurosport Player

Round 4

Κυριακή 11 Απριλίου 13:30 – 15:30

Eurosport Player & Eurosport 1

 

 

abb_img
spot_img