Ο Ken Block επιλέγει Audi RS Q e-tron

Με το Audi RS Q e-tron θα… βολτάρει, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ken Block, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την γερμανική φίρμα.

Ακούστε το άρθρο

To Audi RS Q etron επέλεξε για τις καθημερινές του μετακινήσεις ο Ken Block. Ο Αμερικάνος οδηγός και η Audi ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και η γερμανική φίρμα θα τον προμηθεύει με αυτοκίνητα. Προφανώς, ο σκοπός της συνεργασίας είναι η προώθηση των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Audi RS Q etron κατά παραγγελία

Το νέο εξατομικευμένο ηλεκτρικό έχει ματ λευκή απόχρωση, η οποία ωστόσο δημιουργεί μια ευχάριστη αντίθεση με τα μαύρα τμήματα του. Εντύπωση προκαλούν οι ρετρό μπροστά ζάντες της Rotiform, που παραπέμπουν σε παλιές εποχές ράλι με τον κεντρικά τοποθετημένο δίσκο.

Το Audi e-tron S Sportback δοκιμάζεται στα χιόνια!

Οι πίσω ζάντες διαθέτουν έναν πιο σύγχρονο σχεδιασμό με έξι ακτίνες. Επιπλέον, ο Block πρόσθεσε στην οροφή του αυτοκινήτου μια μπαγκαζιέρα για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Με λειτουργία Βοοst το νέο ηλεκτρικό

Ο Ken Block επιλέγει Audi RS Q e-tron

To Audi RS Q etron διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 598 ίππους και 830 Nm ροπής. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργία Βoost, η οποία αυξάνει την ισχύ στους 646 ίππους σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα!

Φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του είναι στα 250 χλμ./ώρα. Τέλος, διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 800V, με χωρητικότητα 85 kWh και αυτονομία 487 χιλιόμετρα.

Συνεργασία με την Audi

Η συνεργασία μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του Ken Block ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο οδηγός παρέλαβε ένα S1 etron quattro Hoonitron. O έμπειρος οδηγός θα προωθεί τα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας μέσω για προσωπική του χρήση.

Audi: Πέντε νέοι υπερφορτιστές στην Ελλάδα!

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Block τονίζει ότι ο βασικός λόγος που αγάπησε τους αγώνες ράλι ήταν η Audi:

abb_img