Ο Μασκ πούλησε ξανά μετοχές της Tesla

Ο Έλον Μασκ πούλησε για τέταρτη φορά μετοχές της Tesla εντός του 2022, οι οποίες είχαν αξία περίπου 3,58 δισ. δολάρια.

Για τέταρτη φορά μέσα στο 2022, ο Έλον Μασκ προχώρησε στην πώληση μετοχών της Tesla. Αυτή τη φορά, μάλιστα, πούλησε περίπου 22 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 3,58 δισ. δολαρίων. Οι εν λόγω συναλλαγές έλαβαν χώρα μεταξύ 12 και 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει το προσιτό Tesla;

Οι μετοχές της Tesla σε πτωτική τάση

Μέσα στο 2022 οι μετοχές της Tesla έχουν σημειώσει πτώση 55% και οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο. Μάλιστα, τις ανησυχίες αυξάνει και η εξαγορά του Twitter, η οποία κόστισε 44 δισ. δολάρια. Παράλληλα, το αβέβαιο κλίμα σχετικά με την Tesla ενισχύει και η αύξηση των επιτοκίων, η οποία καθιστά τα αυτοκίνητα ακόμα πιο ακριβά για τους καταναλωτές.

Επιπλέον, στην πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla, συνέβαλλαν οι συνεχείς πωλήσεις μετοχών της εταιρείας από τον Έλον Μασκ. Συγκεκριμένα, πούλησε μετοχές τον Απρίλιο, τον Αύγουστο και το Νοέμβριο. Μάλιστα, αν και το μερίδιο του μετά τις πωλήσεις έφτασε το 13,4%, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla.

Tesla: Αυξημένες πωλήσεις στη Γερμανία

Φήμες για νέο CEO της Tesla

Η νέα πώληση των μετοχών της Tesla από τον Μασκ, ήρθε λίγο μετά τις φήμες για την αποχώρηση του από τη θέση του CEO. Μάλιστα, την εν λόγω θέση κατέχει από το 2018. Ουσιαστικά, ο ενδεχόμενος  λόγος αποχώρησης του Έλον Μασκ από την Tesla είναι μία επικείμενη δίκη, η οποία έχει τον ίδιο στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, τον Μασκ βαραίνουν κατηγορίες για λήψη υπέρογκης αμοιβής 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως bonus για την επίτευξη στόχων, κατά παρέκκλιση των κανόνων της εταιρείας. Μάλιστα, το εν λόγω ποσό δεν το έλαβε σε μετρητά, αλλά υπό την μορφή option μετοχών. Για την ακρίβεια, αγόρασε μετοχές της Tesla σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη που είχαν φτάσει οι μετοχές εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Έλον Μασκ προβάλλουν το επιχείρημα της αναγκαιότητας της αμοιβής, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία του Μασκ να είναι αλληλένδετα με την εταιρεία. Επομένως, ο ιδιοκτήτης θα έδειχνε με αυτό τον τρόπο γνήσιο ενδιαφέρον για το μέλλον της Tesla.

Editorial