Ο Stoffel Vandoorne της Mercedes-EQ νικητής του δευτέρου αγώνα Formula-E στη Ρώμη

Μετά την  νίκη του Vandoorne, η Mercedes-EQ κατέκτησε την δεύτερη νίκη της για την φετινή σεζόν στο 4ο αγώνα για την 7η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula E.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Vandoorne στον χθεσινό αγώνα έχοντας την Pole Position το πέτυχε στον δεύτερο γύρο στη Ρώμη, σκαρφαλώνοντας από την 4η θέση στην πρώτη. Δεύτερος τερμάτισε ο Alexander Sims (Mahindra Racing) (θέση εκκίνησης 6) και τρίτος ο Norman Nato (ROKiT Venturi Racing) (θέση εκκίνησης 2).

Ωστόσο, ο τελευταίος δέχτηκε ποινή γιατί χρησιμοποίησε περισσότερη ενέργεια από την επιτρεπτή και δεν βαθμολογήθηκε, έτσι την θέση του πήρε ο άμεσος επόμενος  Pascal Wehrlein της Porsche.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ο 4ος αγώνας ξεκίνησε με το αυτοκίνητο ασφαλείας όπως και στον χθεσινό γύρο.

Μετά την απελευθέρωση της πίστας από  το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο pole man Cassidy της (Envision Virgin Racing) έκανε ένα καταστροφικό ξεκίνημα καθώς του μπλόκαραν τα φρένα στην στροφή 7 και βρέθηκε στην 11η θέση.

Έτσι ο Nato (ROKiT Venturi Racing) πήρε το προβάδισμα, με τους Pascal Wehrlein (Porsche), Vandoorne (Mercedes-EQ), Maximilian Guenther (BMW i Andretti Motorsport), Sims (Mahindra Racing), Edo Mortara (ROKiT Venturi Racing) και Oliver Rowland (Nissan e.dams) να συμπληρώνουν την πρώτη επτάδα για τους δυο πρώτους γύρους του αγώνα.

Στον 3 γύρο, ο Wehrlein (Porsche) ήταν ο leader του αγώνα, με τον Vandoorne (Mercedes-EQ) να  τον ακολουθεί, καθώς κατάφεραν να προσπεράσουν τον Nato, ο οποίος βρέθηκε στην 3η θέση. Ενώ ο Sims (Mahindra Racing) πέρασε τον Guenther και ανέβηκε στην 4η θέση.

Ο Cassidy έφτασε στην 7η θέση στο 4ο γύρο, αλλά ο Rowland έδωσε στο αυτοκίνητο του Cassidy ώθηση στη στροφή 14, αναγκάζοντας τον να πέσει πάνω στα εμπόδια, ενώ δέχτηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για την κίνηση του πάνω στον Cassidy.

Ο Vandoorne ενεργοποιώντας το πρώτο του ATTACK MODE κατάφερε να περάσει τον  Wehrlein και να ηγηθεί του αγώνα. Καθώς επίσης και ο Sims (Mahindra Racing) με το ATTACK MODE βρέθηκε στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω τον Nato.

Στον 8 γύρο, η επαφή μεταξύ του Sebastien Buemi και του Lucas di Grassi (Audi Sport ABT Schaeffler) ανάγκασε τον τελευταίο να πέσει στον τοίχο. Ως αποτέλεσμα το Audi να εγκαταλείψει τον αγώνα και να έχουμε Full Course Yellow. Μετά το τέλος του Full Course Yellow, ο Sims με μια γρήγορη εκκίνηση βρέθηκε στην δεύτερη θέση καθώς ο Wehrlein (Porsche) άργησε να ξεκινήσει.

Στον 17 γύρο ο Nato κατάφερε να προσπεράσει τον Wehrlein ο οποίος έπεσε στην 4η θέση.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Rene Rast έπεσε πάνω στο τοίχο με το αυτοκίνητο ασφαλείας να εμφανίζεται στην πίστα. Μετά το Yellow Flag απέμεινε μόνο ένας γύρος για την λήξη του αγώνα, ο ηγέτης Vandoorne χρησιμοποίησε το Fan Boost για να μπορέσει να αμυνθεί στον Sim και το κατάφερε.

Ωστόσο, ο συμπαίκτης του Vandoorne, Nyck de Vries δεν κατάφερε να τερματίσει καθώς στον τελευταίο γύρο του αγώνα συγκρούστηκε με τον Bird στην μάχη τους για την 10η θέση.

Ο επόμενος διπλός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula E για την 7η σεζόν είναι  στην Βαλένθια στις 24/25 Απριλίου.

Η τελική κατάταξη του Round 4 στη Ρώμη.

Formula Ε Αποτελέσματα

Formula Ε Αποτελέσματα

Η βαθμολογία των οδηγών

Formula Ε Βαθμολογία

Formula Ε Βαθμολογία

Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων

Formula Ε Βαθμολογία Ομάδων

 

abb_img
spot_img