Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Μία έρευνα μας αποκαλύπτει τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο, για Road Trip με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ένας από τους τομείς που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων είναι η αυτονομία τους. Μάλιστα, ο προβληματισμός αυτός παίρνει διαστάσεις, ιδιαίτερα ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα σχετικά μεγάλο ταξίδι. Ωστόσο, το δίκτυο σταθμών φόρτισης ολοένα και βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνει σιγά-σιγά το εν λόγω πρόβλημα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδικοί της Compare the Market έκαναν μία έρευνα, ειδικά για τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν τα πιο δημοφιλή ταξίδια παγκοσμίως, τα οποία είναι «φιλικά» για να γίνουν με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Προφανώς, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν σταθμοί φόρτισης, κάτι για το οποίο έχει… «φροντίσει» η εν λόγω έρευνα.

Επιπλέον, για να γίνει υπολογισμός φορτίσεων, θα έπρεπε να οριστεί ένα συγκεκριμένο όχημα με συγκεκριμένη αυτονομία. Έτσι, οι άνθρωποι της Compare the Market επέλεξαν το ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις, το Tesla Model Y.

Αυτές είναι οι 10 πιο «φιλικές» διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

1. Amalfi Coast, Ιταλία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει συγκεντρώσει στο Instagram πάνω από 3,5 εκατομμύρια αναρτήσεις. Επιπλέον, κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής είναι ότι διαθέτει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα με κρυστάλλινα νερά. Από πλευράς φόρτισης, η διαδρομή προσφέρει 23 φορτιστές, ωστόσο οι ταξιδιώτες θα χρησιμοποιήσουν ένα ελάχιστο ποσοστό της ενέργειας της μπαταρίας. Η εν λόγω διαδρομή είναι μόλις 54 χιλιόμετρα, όμως διαθέτει αξιοθέατα που δεν έχουν τελειωμό.

Αποστολή στην Ελβετία: Ο Γύρος της Λίμνης Τουν με ηλεκτρικό ποδήλατο Stromer!

2. Big Sur, Η.Π.Α.

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στη δεύτερη θέση είναι αναμφισβήτητα η πιο γραφική διαδρομή της Καλιφόρνια. Η διαδρομή των 120 χιλιομέτρων διαθέτει 6 φορτιστές, όμως και εδώ πιθανότατα είναι να μη χρειαστεί να γίνει φόρτιση. Η τοποθεσία αυτή έχει 1.506.558 αναρτήσεις στο Instagram. Ο επισκέπτης απολαμβάνει τη θέα της ακτογραμμής του Ειρηνικού, την παραλία Garrapata με την κοιλάδα Calla Lily και τη γέφυρα Bixby Creek. Μάλιστα, το σημείο αυτό είναι ιδανικό για φωτογραφικές λήψεις.

3. Causeway Coastal Route, Β. Ιρλανδία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η παράκτια διαδρομή Causeway Coastal της Βόρειας Ιρλανδίας, διαθέτει μήκος 202,73 χιλιόμετρα. Ωστόσο, σημεία ενδιαφέροντος είναι το Whitehead Coastal Pass με τα χρωματιστά κτίρια και το εντυπωσιακό Carnfunnock Country Park. Επιπλέον, με 75 φορτιστές κατά μήκος της διαδρομής, απαιτούνται μόλις 0,38 φορτίσεις κατά μέσο όρο. Εδώ, μετράμε 68.323 αναρτήσεις στο Instagram.

Με το MINI Cooper S Countryman ALL4 Untamed Edition στη Λαπωνία

4. Ήπειρος, Ελλάδα

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην τέταρτη θέση, με 232.593 αναρτήσεις στο Instagram, 31 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέσο όρο 0,47 απαιτούμενων φορτίσεων, είναι η ελληνική Ήπειρος. Η διαδρομή των 252 χιλιομέτρων, ξεκινά από το Παπίγκο και καταλήγει στην Πάργα. Εκεί, ο ταξιδιώτης ανακαλύπτει παραλίες, κάστρα, φαράγγια και πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Στα Ιωάννινα, η πόλη είναι μέσα σε τείχη κάστρου. Από εδώ, μπορεί να πάρει κάποιος το πλοίο για τη λίμνη Παμβώτιδα, με τα χαριτωμένα εστιατόρια και τις καφετέριες της.

5. The Atlantic Road, Νορβηγία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Ατλαντικός Δρόμος της Νορβηγίας εκτείνεται σε 254,22 χιλιόμετρα, με μόλις 0,48 φορτίσεις να απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του. Ωστόσο, διαθέσιμοι είναι 42 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά μήκος της διαδρομής. Επιπλέον, οι αναρτήσεις στο Instagram φτάνουν τις 27.012. Ο επισκέπτης θα αντικρίσει πολλά μικροσκοπικά νησιά και πολύχρωμα κτίρια στο ψαροχώρι Bud Fishing Village. Ιδανικό σημείο για στάση είναι το Askevagen, με θέα 360 μοιρών στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στις ακτές της Σουηδίας με το MINI Cooper SE Countryman

6. The Great Ocean Road, Αυστραλία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην έκτη θέση της κατάταξης είναι ο Μεγάλος Δρόμος του Ωκεανού, ο οποίος ξεκινά από το Torquay και καταλήγει στο Warrnamboo. Η διαδρομή έχει μήκος 273 χιλιόμετρα, διαθέτει 8 φορτιστές και 1.433.382 αναρτήσεις στο Instagram. Μάλιστα, αυτή η διαδρομή απαιτεί 0,51 φορτίσεις για την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον, σημείο αναφοράς αποτελεί το Lorne με τη δημοφιλή παραλία για surfing και οι κοντινοί καταρράκτες Erskine Falls, ιδανικοί για πεζοπορία.

7. Cote d’Azur, Γαλλία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην έβδομη θέση είναι η λαμπερή Κυανή Ακτή της Γαλλίας, από τη Μεντόν έως τη Μασσαλία, με μήκος 302 χιλιομέτρων. Η διαδρομή διαθέτει 174 φορτιστές και μέσο όρο φορτίσεων ηλεκτρικού αυτοκινήτου 0,57 φορές. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υψηλό αριθμό αναρτήσεων στο Instagram, με 5.487.608. Αρχικά, ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει στάση στη Νίκαια για ψώνια και φαγητό, στην Γκρας, όπως και στο κοσμοπολίτικο Monte Carlo.

Nissan: Ηλεκτρικός Ταξιδιωτικός Οδηγός για μοναδικά ταξίδια

8. Catalonia, Ισπανία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ξεκινώντας από το Cap de Creus και καταλήγοντας στο Δέλτα του Έβρου, η διαδρομή στην Καταλονία είναι 382,94 χιλιόμετρα. Επιπλέον, διαθέτει 135 φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και χρειάζεται περίπου 0,72 φορτίσεις για να ολοκληρωθεί το ταξίδι. Μάλιστα, για την περιοχή έχουν γίνει 3.509.067 αναρτήσεις στο Instagram. Ο επισκέπτης θα πρέπει κάνει στάση στα χαριτωμένα χωριά της διαδρομής, καθώς και πεζοπορία μέχρι τον καταρράκτη Salt del Sallent.

9. Romantic Road, Γερμανία

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην ένατη θέση είναι ο Ρομαντικός Δρόμος της Γερμανίας, σε μία διαδρομή 410 χιλιομέτρων. Ο επισκέπτης θα συναντήσει 300 φορτιστές ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αν και θα πρέπει να φορτίσει μόνο 0,77 φορές. Τα αξιοθέατα της διαδρομής έχουν 35.866 αναρτήσεις στο Instagram. Το τοπίο διαθέτει κάστρα και αρχαίες εκκλησίες, αλλά και το Rothenburg Ob Der Tauber, που είναι μια τυπική μεσαιωνική γερμανική πόλη.

Το MINI Cooper SE Countryman ALL4 (σε) πάει παντού!

10. Blue Ridge Parkway, Η.Π.Α.

Οι 10 καλύτερες διαδρομές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το Top-10 των road trips με ηλεκτρικό αυτοκίνητο «κλείνει» το Blue Ridge Parkway, το οποίο ξεκινά από το Afton της Βιρτζίνια και καταλήγει στο Cherokee της Βόρειας Καρολίνας. Μάλιστα, σε μία διαδρομή 638 χιλιομέτρων, υπάρχουν 90 φορτιστές και 657.982 αναρτήσεις στο Instagram. Επιπλέον, ο επισκέπτης θα κάνει 1,2 φορτίσεις για να την ολοκλήρωσή της. Απαραίτητη είναι μία στάση στην ιστορική πόλη Lynchburg. Έπειτα, το Brevard, είναι ένα μέρος γνωστό ως «η χώρα των καταρρακτών».

abb_img
spot_img