Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ στην… Ελλάδα!

Οι δορυφόροι της Starlink SpaceX του Έλον Μασκ, έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από την Ελλάδα, αναστατώνοντας όσους τους είδαν.

Πολλοί κάτοικοι από την Εύβοια και όχι μόνο, χθες το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου κατά τις 22.00, είδαν κάτι… ανησυχητικό στον ουρανό. Πιο συγκεκριμένα, πέρασε από πάνω τους κάτι σαν… φωτεινή γραμμή. Αρκετοί στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν αστέρι που πέφτει και έσπευσαν να κάνουν μία… ευχή, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι τελικά δεν ήταν αστέρι, η κατάσταση έγινε περίπλοκη.

Τι ήταν όμως αυτή η γραμμή στον ουρανό; Τελικά ήταν οι δορυφόροι του Έλον Μασκ, εν ονόματι Starlink SpaceX, οι οποίοι «έκαναν» βόλτες στον ελληνικό ουρανό. Μάλιστα, ήταν τόσο χαμηλά, οπότε αναμενόμενα το θέαμα που δημιούργησαν ήταν εκπληκτικό.

Tesla SpaceX Model R: Όταν η φαντασία οργιάζει!

Ποιοι είναι οι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ;

Το Starlink που πέταξε πάνω από τον ελληνικό ουρανό, είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο δίκτυο δορυφόρων, το οποίο παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου. Προσφέρει κυρίως γρήγορο ίντερνετ σε άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπεύθυνη για τη λειτουργία της είναι η γνωστή αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX, του Έλον Μασκ.

Snailbrook: Η πόλη του… Έλον Μασκ!

Η SpaceX ξεκίνησε να εκτοξεύει τους δορυφόρους από το 2019. Οι δορυφόροι του Starlink κινούνται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, συμβάλλοντας ώστε οι συνδέσεις μεταξύ των δορυφόρων και του εδάφους να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες. Από τον Μάιο του 2023 αποτελείται από περισσότερους από 4.000 δορυφόρους, ενώ στα σκαριά είναι η ανάπτυξη σχεδόν 12.000 δορυφόρων.

Neuralink: Τι σκαρώνει πάλι ο Έλον Μασκ;

Πολλά τα έσοδα από το Starlink

Η εγκατάσταση ανάπτυξης δορυφόρων SpaceX λαμβάνει χώρα στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Εκεί υπάρχουν οι ομάδες έρευνας, ανάπτυξης, κατασκευής και ελέγχου τροχιάς Starlink. Η SpaceX υπολόγισε το κόστος του δεκαετούς έργου σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης, γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το 2025 από τον δορυφορικό της… αστερισμό. Τέλος, τα έσοδα από τις δραστηριότητες εκτόξευσης θα αγγίξουν όπως όλα δείχνουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονιά.

abb_img
spot_img