Οι ΗΠΑ προχωρούν με εντυπωσιακό ρυθμό στην εγκατάσταση φορτιστών σε χώρους εργασίας

Μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2019 και του πρώτου τριμήνου του 2021, εγκαταστάθηκαν 9.894 φορτιστές σε χώρους εργασίας στις ΗΠΑ.

Με βάση μια έκθεση από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL),  μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2019 και του πρώτου τριμήνου του 2021, εγκαταστάθηκαν 9.894 φορτιστές σε χώρους εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι φορτιστές στο χώρο εργασίας ορίζονται ως ιδιωτικοί σταθμοί φόρτισης για χρήση μόνο από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2021, περίπου το 95% από αυτούς ήταν φορτιστές Επιπέδου 2, το 4% ήταν φορτιστές Επιπέδου 1 και λιγότερο από το 1% ήταν φορτιστές DC.

Οι φορτιστές σε χώρους εργασίας που σχετίζονται με το κράτος συνέβαλαν επίσης σε αυτή την σημαντική ανάπτυξη. Σύμφωνα με την έκθεση NREL, 408 φορτιστές προστέθηκαν σε σχετικούς χώρους εργασίας μόνο το 2021.

Ο αριθμός των EV’s στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 16.000 σε 2 εκ. μέσα σε 10 χρόνια

Σύμφωνα με έκθεση από το Environment America Research & Policy Center και το Frontier Group,  το 2020 οι ΗΠΑ παρήγαγαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακή και αιολική ενέργεια από ό,τι το 2011.

Η έκθεση, «Η ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ηλεκτρικών οχημάτων και άλλων δομικών στοιχείων για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας», διαπίστωσε ότι εάν η αιολική, η ηλιακή και η γεωθερμική ενέργεια των ΗΠΑ συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ετήσιο ρυθμό (15%), οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν συνολικά τις τρέχουσες απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ έως το 2035.

Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Μία παροχή που μπορείς να προσφέρεις πολύ οικονομικά στους υπαλλήλους σου

Αυτή είναι η χρονιά-στόχος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να πετύχει την δημιουργία ενός ηλεκτρικού δικτύου εντελώς απαλλαγμένου από τα ορυκτά καύσιμα.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 10 χρόνια σε έξι τομείς που θα είναι βασικοί για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, δηλαδή τα ηλεκτρικά οχήματα, την ηλιακή ενέργεια, την αιολική ενέργεια, την ενεργειακή απόδοση, την αποθήκευση μπαταριών και τις ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας.

Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία με καθαρή ενέργεια

Συγκεκριμένα, για τα ηλεκτρικά οχήματα η έκθεση έδειξε πως το 2011 στις ΗΠΑ είχαν πουληθεί σχεδόν 16.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός είχε εκατονταπλασιαστεί φτάνοντας τα 1,7 εκατομμύρια οχήματα.

Μέχρι τα μέσα του 2021 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων plug-in είχαν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Πως μια επιχείρηση μπορεί να αποκομίσει κέρδος εγκαθιστώντας σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα είναι κορυφαίες τόσο στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και στη διαθεσιμότητα υποδομής φόρτισης.

Την τελευταία δεκαετία, η Αμερική έχει αποδείξει ότι μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία με καθαρή ενέργεια. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής απαλλαγμένης από τους ρύπους.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!