Οι Metallica εξηλεκτρίζονται με την Iveco

Οι Metallica εκσυγχρονίζονται και θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά φορτηγά της Iveco για την περιοδεία τους στην Ευρώπη.

Ακούστε το άρθρο

Οι Metallica εκσυγχρονίζονται και θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά φορτηγά της Iveco για την περιοδεία τους στην Ευρώπη.

Η heavy metal μπάντα Metallica θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά φορτηγά για την περιοδεία της, «M72 World Tour». Η παροχή των φορτηγών θα είναι από τον συνεργάτη του συγκροτήματος, την Iveco. Η περιοδεία θα αρχίσει τον επόμενο μήνα και θα έχει εμφανίσεις των Metallica σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έως τον Ιούλιο του 2024. Μάλιστα, εκτός από τα φορτηγά, ηλεκτρικά θα είναι και τα υπόλοιπα οχήματα με τα οποία τα θα ταξιδεύει το συγκρότημα από συναυλία σε συναυλία.

Δείτε ακόμα: Hyundai & Iveco: Συνεργασία για βαρέως τύπου ηλεκτρικά οχήματα

Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Iveco για τους Metallica

Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Iveco που θα κάνουν τη μεταφορά εξοπλισμού των Metallica θα είναι διαφόρα. Μεταξύ των οποίων και το S-eWay. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του κατασκευαστή βαρέων οχημάτων, το μοντέλο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε «πράσινες εκδόσεις. Και πιο συγκεκριμένα σε ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία αλλά και ως μοντέλο με κυψέλες καυσίμου. Στην περιοδεία του συγκροτήματος των Metallica θα δούμε και τα δύο συστήματα κίνησης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το είδος της κίνησης (μπαταρία ή κυψέλες καυσίμου), ο εξοπλισμός θα μεταφέρεται αποκλειστικά με πράσινη, ηλεκτρική ενέργεια.

Το Iveco eDaily θα είναι επίσης το όχημα με το οποίο θα κινηθεί όλη η ομάδα που εργάζεται με το συγκρότημα. Όμως ακόμα δεν είναι γνωστό αν οι ίδιοι οι Metallica θα έχουν επίσης ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Iveco, Gerrit Marx, η μπάντα είναι ενθουσιασμένη. Γιατι με αυτόν τον τρόπο θα μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμασε όλη τη διάρκεια της περιοδείας της.

Στην έναρξη της συνεργασίας με τους Metallica τον περασμένο Νοέμβριο, η Iveco είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιούσε επίσης φορτηγά φυσικού αερίου. Κάτι όμως που δεν ισχύει πλέον. Οι συναυλίες των Metallica θα λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις. Μεταξύ τους το Μόναχο, το Ελσίνκι, η Κοπεγχάγη, η Βαρσοβία αλλά και η Μαδρίτη.

Πηγή: electrive.com

abb_img