Οι Οmoda και Jaecoo, της Chery, σε γρήγορη επέκταση

Οι νέες μάρκες Οmoda και Jaecoo της Chery, σχεδιάζουν μια γρήγορη επέκταση τους στην αγορά του στο Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακούστε το άρθρο

Οι νέες μάρκες Οmoda και Jaecoo της Chery, σχεδιάζουν μια γρήγορη επέκταση τους στην αγορά του στο Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι δυο αδελφές μάρκες Οmoda και Jaecoo που ανήκουν στον κινέζικο κολοσσό Chery επικεντρώνονται σε μια «προσιτή πρεμιέρα». Στα πλαίσια αυτής της οικονομικά προσιτής πρεμιέρας που σχεδιάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται μια σειρά μοντέλων. Συγκεκριμένα θα προσφέρουν συνολικά οκτώ μοντέλα έως το 2025. Μερικά αυτά τα έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ άλλα θα είναι εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Η εταιρεία Chery θα κάνει το λανσάρισμα των μαρκών Οmoda και Jaecoo στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στους επόμενους μήνες. Και στα σχέδια της είναι μια γρήγορη επέκταση με την υπάρχουσα και άμεσα ερχόμενη γκάμα της. Η οποία έως το 2025 θα αποτελείται από οκτώ μοντέλα. Τα οποία έχουν κινητήρες βενζίνης, υβριδικά συστήματα κίνησης και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η εταιρεία Chery έχει ως έτος ίδρυσης το όχι τόσο μακρινό 1997. Σήμερα η Chery είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα. Και ο κορυφαίος εξαγωγέας αυτοκινήτων. Η Chery δημιούργησε τις μάρκες Οmoda και Jaecoo ειδικά για τη διεθνή της επέκταση. Και έχει εργαστεί πολύ πάνω στην είσοδό της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Οmoda είναι μια μάρκα με εστίαση στη μόδα, ενώ η Jaecoo έχει πιο αποδοτικό και εκτός δρόμου χαρακτήρα. Και οι δύο θα επικεντρωθούν στην προσφορά μιας γκάμας από «προσιτές πρεμιέρες» SUV, προσφέροντας υψηλά επίπεδα εξοπλισμού σε ανταγωνιστικές τιμές. Οι Οmoda και Jaecoo θα μοιράζονται τους αντιπροσώπους τους. Που μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι περίπου 65 στην αρχή, με σχέδια για περίπου 100 μέχρι το τέλος του έτους. Οι μάρκες θα πουλήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα Οmoda 5 και Jaecoo 7, τα οποία είναι SUV μεγέθους Nissan Qashqai.

Οι Οmoda και Jaecoo, της Chery, σε γρήγορη επέκταση

Η γκάμα εκκίνησης της Omonda

Η Omoda θα αρχίσει τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στους επόμενους μήνες με το βενζινοκίνητο 5 και το ηλεκτρικό E5, τα οποία είναι SUV της κατηγορίας C (γύρω στα 4,4 μέτρα μήκος). Τα οποία είναι ανταγωνιστές των Nissan Qashqai και Kia Niro.

Το 5 θα έχει αρχικά έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων turbo που παράγει 187 ίππους. Θα ακολουθήσει ένα υβριδικό 1,5 λίτρων στις αρχές του επόμενου έτους. Η τιμή του θα αρχίζει από περίπου 24.000 λίρες (28.000 ευρώ) θα είναι δηλαδή ένα από τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Το Omonda E5

Το Ε5 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, αλλά έχει ένα σημαντικά αναθεωρημένο μπροστινό μέρος με πολύ μικρότερη γρίλια. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία 61 kWh. Έχει αυτονομία 413 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτίσει με έως και 80 kW. Η Omoda στοχεύει σε μια τιμή μεταξύ 30.000 και 35.000 λιρών (35.000-41.000 ευρώ). Το 5 ζυγίζει 1430 κιλά, ενώ το E5 κυμαίνεται στα 1710 κιλά, καθιστώντας το ένα από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, σύμφωνα με την Omoda.

Οι Οmoda και Jaecoo, της Chery, σε γρήγορη επέκταση

Θα ακολουθηθεί αργότερα μέσα στο έτος η ναυαρχίδα της μάρκας. Το Omoda 9, το οποίο θα κυκλοφορήσει με τον ίδιο 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα. Ενώ μια υβριδική έκδοση με κίνηση σε δύο ή τέσσερις τροχούς θα ακολουθήσει σύντομα. Το 9 έχει μήκος περίπου 4,7 μέτρα και έχει ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην ποιότητα του εσωτερικού. Αναμένεται να έχει τιμή από 35.000 λίρες (41.000 ευρώ).

Πέραν αυτού, η Omoda έχει επιβεβαιώσει τα σχέδιά της να φέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα αναμενόμενα μοντέλα της 3, ένα SUV της κατηγορίας B που θα ανταγωνίζεται το Nissan Juke, και 7 το επόμενο έτος. Πιθανόν να προσφέρονται με παρόμοια κινητήρια μέσα με τα 5 και 9. Η τιμολόγηση τους δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά η μάρκα στοχεύει σε μια αρχική τιμή για το βενζινοκίνητο 3 κάτω από τις 20.000 λίρες (23.350 ευρώ).

Οι Οmoda και Jaecoo, της Chery, σε γρήγορη επέκταση

Δείτε ακόμα: Chery: Η πλατφόρμα EOX είναι ευέλικτη

Η γκάμα εκκίνησης της Jaecoo

Η Jaecoo θα αρχίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο εφέτος με το 7, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα πιο ανθεκτικό και πιο τετραγωνισμένο Omoda 5. Με στοιχεία σχεδίασης εμπνευσμένα από off-roads όπως το Land Rover Defender, πιθανόν να κοστίζει περίπου 35.000 λίρες (41.000 ευρώ). Το Jaecoo 7 θα έχει αρχικά τον βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με 187 ίππους που βλέπουμε στα άλλα μοντέλα της Omoda. Ενώ θα ακολουθήσει μια plug-in υβριδική έκδοση αργότερα εφέτος ή στις αρχές του 2025.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα μοντέλα: το μεγαλύτερο Jaecoo 8, που θα προσφέρεται με έναν PHEV κινητήρα, και το μικρότερο Jaecoo 5. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το τελευταίο, αλλά πιθανότατα θα βασίζεται στο Omoda 3.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img