Οι Tesla Energy, Brookfield και Dacra αναπτύσσουν μια αειφόρο γειτονιά μεγάλης κλίμακας

Οι Tesla Energy, Brookfield Asset Management και Dacra συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το “SunHouse” στο Easton Park του Τέξας.

Tο Easton Park θα πρόκειται για την πρώτη γειτονιά με Tesla Solar τεχνολογία και ταυτόχρονα μια απόλυτα βιώσιμη οικιστική κοινότητα.

Η Brookfield και η Dacra συνδυάζουν την εμπειρία για τα ακίνητα με τα προϊόντα και τη σοφία της Tesla Energy, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μοναδική γειτονιά που θα μπορούσε να αποτελέσει το πρότυπο για πολλές ακόμη.

Διαβάστε επίσης: H Tesla αναμένεται να ανοίξει… και drive-in εστιατόρια

Η Brookfield σημείωσε ότι τα ηλιακά πάνελ V3 της Tesla και το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών Powerwall 2 θα εγκατασταθούν σταδιακά σε σπίτια στην κοινότητα SunHouse που θα αναπτυχθούν στο Easton Park.

Η πρώτη φάση εγκατάστασης έχει ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα.

Μία ενεργειακά ουδέτερη, βιώσιμη κοινότητα

Tesla energy house 2

Αυτές οι εγκαταστάσεις θα παρέχουν πληροφορίες μέσω ενσωματωμένων προϊόντων και θα καθοδηγήσουν την εγκατάσταση στην επόμενη φάση. Η δημιουργία της κοινότητας των κατοικιών θα είναι η τελική φάση της όλης διαδικασίας.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενεργειακά ουδέτερη, βιώσιμη κοινότητα, και ταυτόχρονα ένα μοντέλο σχεδιασμού και κατασκευής βιώσιμων έργων στέγασης μεγάλης κλίμακας για όλο τον κόσμο.

Η Tesla Solar θα παρέχει συνεχή επίβλεψη των ενεργειακών συστημάτων των κατοικιών.

Η επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Brookfield θα ενσωματώσει ένα ηλιακό πρόγραμμα σε όλη την κοινότητα που θα εξυπηρετεί ευρύτερες ανάγκες δημόσιας χρήσης, καθώς και εκείνες των γύρω περιοχών.

Το Brookfield Residential σημείωσε ότι θα ενσωματώσει επίσης σταθμούς φόρτισης EV σε κάθε σπίτι, αλλά και σε ολόκληρη την κοινότητα.

Οι κάτοικοι των νέων σπιτιών πιθανότατα θα παράγουν αρκετή ενέργεια, ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες, μειώνοντας παράλληλα την ημερήσια ζήτηση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Θα τους παρέχεται μάλιστα εφεδρική αποθήκευση για την περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Το όραμα της συνεργασίας

Tesla Charging Station & Energy House

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δήλωσε: «Οι ηλιακές εγκαταστάσεις γειτονιάς σε όλους τους τύπους κατοικιών θα αναμορφώσουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Η δέσμευση των Brookfield και Dacra να παραμείνουν στην πρωτοπορία αυτής της εξέλιξης είναι αυτό που τους καθιστά τους σωστούς συνεργάτες για την Tesla Energy.

Οι πληροφορίες που θα λάβουμε από τα προϊόντα ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας που χρησιμοποιούνται ήδη σε αυτήν την κοινότητα θα επηρεάσουν τον τρόπο ανάπτυξης και διάθεσης νέων προϊόντων”.

Ο Brian Kingston, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ακινήτων του Brookfield, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία μας φέρνει σε επαφή και συνεργασία με καινοτόμους και προνοητικούς εταίρους που μοιράζονται μαζί μας τη δέσμευση να προωθήσουμε την ανάπτυξη βιώσιμων κοινοτήτων. 

Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο ενεργειακή ασφάλεια μαζί με βιώσιμα μέρη διαβίωσης, ο συνδυασμός της ηλιακής τεχνολογίας της Tesla μαζί με τις δυνατότητες ανάπτυξης ακινήτων και ανανεώσιμων πηγών της Brookfield θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στη ζήτηση για περιβαλλοντικά υπεύθυνες κοινότητες του μέλλοντος».

Energy Home Tesla

Ο Craig Robins, Διευθύνων Σύμβουλος της Dacra, μίλησε για τον συνολικό στόχο που είναι ο καλύτερος για όλους: «Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι οι πλήρως βιώσιμες γειτονιές δεν είναι μόνο βιώσιμες, αλλά και η καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή. 

Μαζί με τις Brookfield και Tesla, προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, δημιουργώντας κοινότητες ανεξάρτητες από άποψη ενέργειας με γνώμονα την τεχνολογία που κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Διαβάστε επίσης: Το Autopilot βάζει σε περιπέτειες την Tesla – Έρευνες των ΗΠΑ για υπαιτιότητα σε δυστυχήματα

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα μπορέσει να λειτουργήσει για όλους τους τύπους κατοικιών και θα μπορέσει να ωφελήσει ακόμη και τη στέγαση των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα. Ωστόσο, θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις μέχρι να προσεγγιστεί αυτό το αποτέλεσμα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!