Βίντεο: Δείτε την παρουσίαση του συναρπαστικού VISION EQXX της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz αποκαλύπτει το πρωτότυπο VISION EQXX με ηλιακή οροφή και με αυτονομία πάνω από 995 χιλιόμετρα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο για ένα νέο μοντέλο που επιδεικνύει τις μελλοντικές δυνατότητες τόσο στη γκάμα όσο και στην απόδοση των EV.

Η Mercedes-Benz VISION EQXX διαθέτει εξαιρετικά αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και είναι διακοσμημένο με βιώσιμα υλικά.

Το EQXX έχει συγκλονιστικές αρχικές προδιαγραφές προσφέροντας μια φιλόδοξη εικόνα για τα μελλοντικά EV της Mercedes.

H εξηλεκτρισμένη στρατηγική της Mercedes-Benz

 

Η Mercedes-Benz είναι μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα πολυτελή αυτοκίνητα, η Mercedes είχε την προνοητικότητα να προσαρμόσει τη στρατηγική παραγωγής της προς την ηλεκτροκίνηση, δεσμευόμενη να γίνει «εξ ολοκλήρου ηλεκτρική» μέχρι το 2030.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Mercedes έχει εφαρμόσει πολλά νέα προγράμματα που αποτελούνται από Ε&Α και δεδομένα πραγματικής παραγωγής για την περαιτέρω υιοθέτηση των EV σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μόλις έχουμε αρχίσει να βλέπουμε την αρχή αυτής της εξηλεκτρισμένης στρατηγικής με τη νέα σειρά οχημάτων EQ της Mercedes, ιδιαίτερα με το πρόσφατο σεντάν EQS.

Μόνο στις ΗΠΑ, το 2022 θα καταφθάσει ένα EQB SUV καθώς και ένα δεύτερο EV sedan που ονομάζεται EQE. Αρκετά ακόμη μοντέλα EV αναμένεται να ενταχθούν σε άλλες παγκόσμιες αγορές καθώς και άλλα μοντέλα EQ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes AMG EQS βγήκε από το εργοστάσιο

Ένα μοντέλο EQ που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο είναι το Mercedez-Benz VISION EQXX EV, ένα εξαιρετικά αποδοτικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο. Εκείνη την εποχή, ο COO της Mercedes-Benz Markus Schäfer είχε δηλώσει σχετικά:

Όπως ίσως γνωρίζετε, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε τη στρατηγική μας φιλοδοξία «Lead in Electric Drive» σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο εδώ και αρκετό καιρό: Τώρα, το VISION EQXX πρόκειται να γίνει το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάσαμε ποτέ με αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που θα παρουσιαστεί στο κοινό πολύ σύντομα, στις 3 Ιανουαρίου 2022.

H συγκεκριμένη αυτονομία, είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο, ανάμεσα σε άλλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως είναι και η ηλιακή του οροφή και το κοινό, μόλις χθες, είχε την ευκαιρία να το αντικρούσει για πρώτη φορά.

Αν και αποτελεί απλά ένα πρωτότυπο όχημα που δεν θα βγει άμεσα σε παραγωγή αντιπροσωπεύει την τεχνολογία που θα δούμε στη μελλοντική σειρά παραγωγής από τη Mercedes-Benz.

*Στο βίντεο του άρθρου μπορείτε να παρακολουθήσετε την παγκόσμια πρεμιέρα του Mercedes-Benz VISION EQXX.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!