Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes AMG EQS βγήκε από το εργοστάσιο

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλης ισχύος μπαταρία για να ταιριάζει με τις επιδόσεις που «φέρει» η κληρονομιά της AMG.

Η πρώτη, αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ βγήκε από το εργοστάσιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραγγείλουν στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της εταιρείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Mercedes, η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού σεντάν της Mercedes-AMG ξεκίνησε στο εργοστάσιο 56 της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Mercedes, οι δύο ηλεκτροκινητήρες της AMG EQS 53 4MATIC+ αποδίδουν 560 KW, δηλαδή 762 ίππους, και διαθέτει μπαταρία ιόντων – λιθίου 400 V. Η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 23,4–21,1 kWh ανά 100 χλμ. Η αυτονομία υπολογίζεται μεταξύ 529 και 586 χλμ. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Η μεγάλης ισχύος μπαταρία που διαθέτει είναι προσαρμοσμένη για να ταιριάζει με τις επιδόσεις που «φέρει» η κληρονομιά της AMG. Έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Hedelfingen και βασίζεται στην σχεδίαση της σειράς EQ, η οποία ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και την τεχνολογία της.

Η Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ βγαίνει από το εργοστάσιο 56.

Η Mercedes ανεβάζει ταχύτητα προς των εξηλεκτρισμό της

Η Mercedes επιταχύνει τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, με σκοπό να διατηρήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες -σε πωλήσεις- μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

«Η μετάβαση προς των εξηλεκτρισμό ανεβάζει ταχύτητα, ειδικά στα πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας», είχε τονίσει σε δήλωσή του τον περασμένο Ιούλιο ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius και όπως φαίνεται, αυτή μετάβαση γίνεται με πολύ γοργούς ρυθμούς.

«Το κρίσιμο σημείο είναι πολύ κοντά και θα είμαστε έτοιμοι, καθώς οι αγορές θα αλλάξουν προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα», είχε προσθέσει ο ίδιος.

Στην εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη οι υπεύθυνοι αναμένουν πως πάνω από τα μισά αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά έως το 2030 θα είναι plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Έως το 2039, έχει τεθεί ο στόχος όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα παράγει θα είναι με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Αναλυτικότερα, έως το 2022, η Mercedes θα διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων της.

Από το 2025 και έπειτα, όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε αυτοκίνητο της εταιρείας στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή του.

Η Mercedes επενδύει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Για την υλοποίηση της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση η Mercedes αποκάλυψε ένα περιεκτικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης.

Συνολικά, οι επενδύσεις της Mercedes για το διάστημα 2022 έως το 2030 θα ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ.

Η επιτάχυνση και της γκάμας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φέρει νωρίτερα το κρίσιμο σημείο της καμπής για την αποδοχή των EV’s.

abb_img
spot_img