Περιβαλλοντικό Βραβείο για την Peugeot Sport

Η Peugeot Sport είναι ο πρώτος κατασκευαστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με περιβαλλοντικό βραβείο πιστοποίησης τριών αστέρων από τη FIA.

Ακούστε το άρθρο

Η Peugeot Sport πήρε το περιβαλλοντικό βραβείο πιστοποίησης τριών αστέρων από τη FIA

Ακριβώς όπως η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA), ο Όμιλος Stellantis δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια για τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η Peugeot Sport πήρε την περιβαλλοντική πιστοποίηση τριών αστέρων από τη FIA. Και είναι ο πρώτος κατασκευαστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής που έλαβε αυτήν την αναγνώριση.

Την περιβαλλοντική διαπίστευση τριών αστέρων δίνει η FIA σε οργανισμούς που επιδεικνύουν δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος. Καθώς και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την καθιέρωση βιώσιμων πρακτικών στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή η αναγνώριση έρχεται μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης που διαχειρίζεται η FIA. Η οποία εξετάζει μια σειρά από διαφορετικά κριτήρια. Η πρόσφατη πιστοποίηση της Peugeot Sport αποτελεί μέρος της συνολικής παγκόσμιας πολιτικής του Ομίλου Stellantis όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση.

Δείτε ακόμα: Αποκάλυψη του Peugeot 9X8

Περιβαλλοντικό Βραβείο για την Peugeot Sport

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Έχοντας λάβει το «Βραβείο Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα» στο WEC πέρυσι, η Peugeot Sport δραστηριοποιήθηκε περαιτέρω στη σημασία της ανάπτυξης των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της. Αποκτώντας τώρα αυτή τη σημαντική βαθμολογία τριών αστέρων από τη FIA. Αυτή η αναγνώριση ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική του Ομίλου Stellantis για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Όπως ορίζει το σχέδιο «Dare Forward» που στοχεύει στην ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το 2038.

Η FIA έχει επισημάνει τη δημιουργία και την εφαρμογή ενός οδικού χάρτη για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας και φωτισμού. Όμως η Stellantis Motorsport δεν σταματά μόνο εκεί και ήδη σχεδιάζει την επόμενη αξιολόγηση.

Για να επιτύχει τους στόχους της, η Stellantis Motorsport δουλεύει από κοινού με όλους τους συνεργάτες της. Συζητά και ανταλλάσει ιδέες σχετικά με τις κλιματικές προκλήσεις. Αυτό βοηθά όλους να καταλάβουν περισσότερα τον προσωπικό τους αντίκτυπο και τον παγκόσμιο αντίκτυπο του σπορ. Η επίγνωση αυτών των θεμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αφού το άθλημα είναι στην αιχμή όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών πρακτικών και τη μείωση των εκπομπών. Αλλά και την εξέλιξη τεχνολογιών που στοχεύουν σε πιο βιώσιμη κινητικότητα.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

abb_img