‘Εφτασε η στιγμή για το Audi Q6 e-tron Sportback!

Το Audi Q6 e-tron Sportback θα αποτελέσει ένα από τα βασικά μοντέλα του ηλεκτρικού μέλλοντος για την γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Ακούστε το άρθρο

Η παρουσίαση του νέου Audi Q6 e-tron είναι πιο κοντά από ποτέ. Συγκεκριμένα, θα το δούμε είτε μέχρι το τέλος του 2022 είτε στις αρχές του 2023. Μάλιστα, το ντεμπούτο του νέου μοντέλου θα συνοδεύει η έκδοση Sportback, η οποία έχει δυναμική σχεδίαση και coupe επιρροές.

Το teaser του Audi Activesphere μας εξάπτει τη φαντασία!

Τα χαρακτηριστικά του Audi Q6 e-tron

H Audi κατασκευάζει το Q6 e-tron σε συνεργασία με την Porsche. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα θα στηρίξει την κατασκευή του στην πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE). Επιπλέον, η ίδια πλατφόρμα θα αποτελέσει τη βάση και για την έκδοση Sportback.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μπαταρία του νέου SUV έχει χωρητικότητα 100 kWh και προσφέρει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Ακόμη, θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ταχυφορτιστή 350 kWh, οποίος θα φορτίζει τη μπαταρία από 5% στο 80% μέσα σε 20 λεπτά.

Σχετικά με τους ηλεκτρικούς κινητήρες του μοντέλου, μαθαίνουμε για την ύπαρξη τριών εκδόσεων. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες της βασικής έκδοσης θα είναι 2 και η απόδοση τους θα είναι λίγο λιγότερο από 500 ίππους.

Audi RS3: Ένας «ηλεκτρικός» πύραυλος γεννιέται!

Ακόμη, θα υπάρχει η ενισχυμένη έκδοση «RS» με 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι θα έχουν απόδοση μεγαλύτερη των 600 ίππων. Τέλος, θα κυκλοφορήσει και μία έκδοση με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος θα έχει απόδοση μικρότερη των 400 ίππων.

Από την άλλη, το Audi Q6 e-tron Sportback αποτελεί την coupe έκδοση του πολυαναμενόμενου SUV της γερμανικής φίρμας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2024. Ακόμη, αν και το έχουμε δει μόνο καμουφλαρισμένο, ξεχωρίζει η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος.

abb_img