Ποιοι οδηγοί είναι θετικοί στην απόκτηση EV, αλλά διστακτικοί στην αυτόνομη οδήγηση;

Σαν ένα γενικότερο κλίμα, το οποίο διαφαίνεται πως διαμορφώνεται, τόσο από διάφορες έρευνες, όσο και από διεθνή δημοσιεύματα που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, είναι πως η λέξη “ηλεκτρικό” σχετικά με τα αυτοκίνητα θα αποτελέσει και τη νέα “κανονικότητα” μέσα στην επόμενη δεκαετία, κοντά στο 2030.

Στη Βρετανία για παράδειγμα, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της OC&C Strategy Consultants, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές σκέφτονται να αγοράσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον.

Από την άλλη, επτά στους δέκα Βρετανούς θεωρούν ότι η αυτόνομη οδήγηση δεν έχει φτάσει ακόμα σε ιδιαίτερα ασφαλές στάδιο, ώστε να την χρησιμοποιήσουν, κάτι που πιστεύουν ότι θα αλλάξει και θα βελτιωθεί στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από το 80% των οδηγών σε κάθε χώρα εξακολουθούν να βλέπουν το αυτοκίνητο ως απαραίτητο μέσο μετακίνησης. 

Σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο η έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών της OC&C Strategy Consultants δείχνει ότι ο αριθμός των καταναλωτών που θέλουν το επόμενο τους αυτοκίνητο να είναι αμιγώς ηλεκτρικό έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2019, κάτι που σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να αυξηθεί με γρήγορους ρυθμούς μέσα στα επόμενα χρόνια.

CONSIDERATION OF FULLY ELECTRIC VEHICLES BEFORE PURCHASING, CURRENT VERSUS FUTURE

Βέβαια το επίπεδο της κάθε χώρας στο κατά πόσο είναι έτοιμη για τη μετάβαση στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης ποικίλει, όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα.

Εάν αυτά τα στατιστικά στοιχεία πράγματι θα μεταφραστούν σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι κάτι που μένει να το δούμε στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση η Κίνα κρατάει τα ηνία της θετικής αντίληψης των καταναλωτών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση παρά την μικρή μείωση σε σχέση με το 2019.

Διαβάστε επίσης: Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Αυξημένο αίσθημα ασφάλειας του συστήματος αυτόνομης οδήγησης ζητούν οι οδηγοί

Η Βρετανία φαίνεται πως είναι περισσότερο έτοιμη να αγκαλιάσει τα οχήματα που υποστηρίζουν την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης σε σχέση με τη Γαλλία, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί θα νιώσουν πρώτα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι αρκετά ασφαλής.

Μάλιστα περίπου 71% των οδηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα θεωρήσουν αρκετά ασφαλή την αυτόνομη οδήγηση μόνο αν αυξηθεί το λιγότερο πέντε φορές σε σχέση με τώρα, ενώ το 34% δήλωσε πως απλώς θα ένιωθαν άβολα να την χρησιμοποιήσουν έτσι κι αλλιώς. Το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠΑ.

REQUIRED SAFETY FOR COMFORT REQUIRED FROM AUTONOMOUS VEHICLES

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης θεωρούν ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης δεν θα επηρεάσει σημαντικά την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων πριν από το 2030.

Διαβάστε επίσης: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, στην έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 7.500 καταναλωτές από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!