Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τους New York Times, η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε ευεργετικά στην “εκτόξευση” των αστικών μετακινήσεων με e-bikes, οι οποίες, πλέον, αποτελούν μεγάλη τάση, προωθούμενη, κυρίως, μέσα από τη χρήση τους από προγράμματα ενοικίασης ποδηλάτων που λειτουργούν σε πολλαπλά σημεία σε όλη την Αμερική. 
Όπως η μετακίνηση με τα ποδήλατα, έτσι και η μετακίνηση με e-bikes αυξήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία NPD Group οι πωλήσεις των e-bikes αυξήθηκαν κατά 145% μέσα στο 2020 σε σχέση με το 2019.
 
Το bike-sharing στην εποχή της πανδημίας
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι παραδοσιακές πωλήσεις των e-bikes που αυξήθηκαν, αλλά και τα συστήματα ενοικίασης τους, όπως τα δημόσια συστήματα ενοικίασης e-bikes, τα οποία σταδιακά έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία υποστηρίζει το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Ποδήλατο Νέα Υόρκη

Οι ανάγκες για κοινωνική αποστασιοποίηση, ασφάλεια, αλλά και για μια πιο εύκολη και απροβλημάτιστη δημόσια μετακίνηση αύξησαν ραγδαία τη χρήση των e-bikes τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους τουρίστες της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης: Enfield 8000: Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό ηλεκτρικό Ι.Χ. από τη Σύρο

Μάλιστα, μέσα από την πλατφόρμα Spinlister μπορεί ένας κάτοχος ποδηλάτου ή e-bike να το ενοικιάσει απευθείας σε άλλους χρήστες δημιουργώντας ένα διαφορετικό “οικοσύστημα ποδηλατών” και προωθώντας περαιτέρω την μικροκινητικότητα.

city bike usa

Την εποχή της πανδημίας το ποδήλατο στις ΗΠΑ υπήρξε η καλύτερη εναλλακτική επιλογή έναντι της χρήσης των ΜΜΜ, όπως τα λεωφορεία ή τα τρένα όπου είναι πιο πιθανή μια ενδεχόμενη εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μόνο στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία Citi Bike πρόσθεσε 3,700 νέα ποδήλατα το 2020, ενώ, σύμφωνα με στατιστικά της ίδιας εταιρείας, οι περισσότεροι χρήστες της ενοικίασαν τα ποδήλατα για σκοπούς “αναψυχής” σε ποσοστό 27%, έναντι 17% το 2019.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων στη Νέα Υόρκη, ως μια “θεραπεία” στον “πυρετό” της μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Όλοι μπορούν να οδηγούν ποδήλατο στην Αμερική 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!