Πώς να επιλέξω κουκούλα αυτοκινήτου;

Για να βρείτε την κατάλληλη κουκούλα αυτοκινήτου, χρειάζεται σωστή και μεθοδική έρευνα. Το CarsElectric.gr σας έχει τις απαντήσεις!

Για να αποκτήσετε την ιδανική κουκούλα αυτοκινήτου, η οποία θα εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία, θέλει μία καλή έρευνα αγοράς. Μάλιστα, πέρα από το απαραίτητο… ψάξιμο, θα πρέπει να γνωρίζετε και μερικές βασικές λεπτομέρειες για να βρείτε το κατάλληλο κάλυμμα αυτοκινήτου.

Αρχικά, το αυτοκίνητο το επιβαρύνουν καθημερινά αρκετοί παράγοντες, οι οποίοι προκαλούν σημαντικές φθορές. Τόσο στο χρώμα, όσο και στο αμάξωμα. Ήλιος, ζέστη, σκόνη και γρατζουνιές είναι μερικά από αυτά.

Ο ήλιος βλάπτει σοβαρά το… αυτοκίνητο!

Μάλιστα, υπάρχουν και ακόμη πιο επιβλαβείς και διαβρωτικές ουσίες, όπως οι κουτσουλιές και το ρετσίνι. Αυτά με τη σειρά τους κάνουν σημαντική ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου. Οι κουκούλες είναι ιδανικές για την προστασία του αμαξώματος. Όμως, τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε την κουκούλα σας;

Αρχικά, να καταλήξετε στο μέγεθος, καθώς ποικίλει ανάλογα τον κατασκευαστή. Σας προτείνουμε να κάνετε μία αντιπαραβολή των διαστάσεων της κουκούλας με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου. Να έχετε υπόψη σας, ότι αν είναι μεγάλη υπάρχει κίνδυνος να… φύγει αν περνάει αέρας.

Σκύλος και αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πώς να επιλέξω κουκούλα αυτοκινήτου;

Κουκούλα αυτοκινήτου με αεραγωγούς και ραφές

Η συγκέντρωση υγρασίας δεν είναι καλή για το αμάξωμα και το χρώμα του αυτοκινήτου. Οπότε, καλό θα ήταν να επιλέξετε κουκούλα με αεραγωγούς που επιτρέπουν την είσοδο του αέρα, χωρίς να περνά νερό κατά τη διάρκεια της βροχής. Επιπλέον, τα περισσότερα καλύμματα σήμερα έχουν ραφές, οι οποίες είναι θερμοκολλημένες ή με αυτοκόλλητα αδιαβροχοποίησης. Σίγουρα, πρέπει να αποφεύγετε τις κουκούλες που δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω.

Παρκάρισμα κάτω από δέντρο: Τι να προσέξω;

Καλό υλικό κατασκευής και θήκες για καθρέφτες

Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι το υλικό για το κάλυμμα θα πρέπει να είναι αδιάβροχο και θερμομονωτικό. Εμείς προτείνουμε να διαθέτει και εσωτερική βαμβακερή επένδυση, που προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, οι θήκες για τους καθρέφτες βοηθούν στην καλύτερη εφαρμογή της κουκούλας, καθώς και στην πιο εύκολη τοποθέτηση.

Editorial