Πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας διαθέτει η Tesla;

Η Tesla σήμερα διαθέτει πάνω από 580 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κάτι που αντανακλά στο μέγιστο βαθμό την προσήλωση της στην τεχνολογία, την καινοτομία, αλλά και την ασφάλεια.

Το Nikkei Asia δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει η Tesla, τα οποία είναι πλέον εκατοντάδες και καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία ζητημάτων. Φαίνεται ότι η Tesla συνεχώς διαμορφώνει νέες πατέντες.

580 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το 2003 μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους

To Nikkei πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με την Intellectual Property Landscape, μια εταιρεία ανάλυσης του Τόκιο, και οι δύο διαπίστωσαν ότι η Tesla έχει λάβει πάνω από 580 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το 2003 μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η Tesla διαθέτει 281 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ταξινομούνται ως “ηλεκτρικά μηχανήματα” και 168 που ανήκουν στον τομέα των μεταφορών, στα οποία περιλαμβάνεται και η “λειτουργία του χρήστη”.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και μια πατέντα για ένα σύστημα διεύθυνσης που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί μέσω οθόνης αφής.

Με την πατέντα αυτή μπορεί κανείς να ελέγξει το αυτοκίνητο σύροντας ή κάνοντας κλικ στη διεπαφή. Το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εφαρμόστηκε στη λειτουργία Smart Summon το 2019.

Tesla patents

Επίσης, μια ομάδα 71 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Tesla μπορεί να ταξινομηθεί στην κατηγορία των ημιαγωγών.

Η Tesla κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ημιαγωγούς ανθεκτικούς στην υγρασία, αλλά ακόμα και για ηλιακούς συλλέκτες που μοιάζουν με κεραμίδια οροφής, μεταξύ άλλων, σε αυτήν κατηγορία.

Η Tesla διαθέτει επίσης 60 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών, πολλά από τα οποία σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα που επεξεργάζονται σφάλματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τεχνολογία που κρυπτογραφεί δεδομένα αυτο-οδήγησης. Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια της Tesla να εξασφαλίσει και τον παράγοντα της ασφάλειας στη νέα τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Tesla patents

Το άρθρο σημείωσε επίσης ότι ο επικεφαλής σχεδιαστής της Tesla, Franz on Holzhausen, συνέβαλε σε περίπου 80 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό που κατέγραψε ο δεύτερος πιο παραγωγικός εφευρέτης της.

Το μέλλον της εταιρείας σίγουρα διαφαίνεται συναρπαστικό και ένα μεγάλο κομμάτι του… αναμένεται να βασιστεί σε αυτές τις ευρεσιτεχνίες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!