Πόσοι Έλληνες θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2035;

Πρόσφατη έρευνα της confused.com, παρουσιάζει πόσοι Ευρωπαίοι θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2035.

Πλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Η πώληση ηλεκτρικών μοντέλων σημειώνει συνεχή αύξηση, με το πέρασμα του χρόνου. Ειδικότερα, στην Ευρώπη, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία ή θα… σβήσει;

Εμείς, δεν έχουμε μαντικές ικανότητες και δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Ωστόσο, η confused.com μπορεί. Η ψηφιακή πλατφόρμα πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία προβλέπει πόσοι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2035.

Έρευνα: Πότε θα δούμε φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Αυτές είναι προβλέψεις για την πρώτη 5άδα

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποίησε μία σχετική έρευνα, η οποία προβλέπει πόσοι Ευρωπαίοι πολίτες θα είναι κάτοχοι ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2035. Από την ανάλυση των εν λόγω στοιχείων, η πλατφόρμα έκανε εκτιμήσεις σχετικά με το ποσοστό οδηγών της κάθε χώρας, το οποίο θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «απειλούν» την Ευρώπη

Πόσοι Έλληνες θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2035;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στις 2 πρώτες θέσεις θα είναι η Ολλανδία και η Νορβηγία, με το 99,9% των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό κι αν σημαίνει επιτυχία! Στη 3η θέση του πίνακα είναι η Σουηδία με ποσοστό 80.35%. Στην και 5η θέση του πίνακα συναντάμε τη Δανία, την Πορτογαλία με ποσοστό 54.51% και 51.86%, αντίστοιχα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Στα ύψη οι πωλήσεις στην Ευρώπη!

Πόσοι θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα το 2035;

Φυσικά, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν και την θέση της Ελλάδας, η οποία δεν ικανοποιεί. Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι μόλις στην 19η θέση με σχεδόν 1 στους 5 οδηγούς να έχουν όχημα μηδενικών εκπομπών. Πιο αναλυτικά, το ποσοστό των Ελλήνων που θα έχει ηλεκτρικό όχημα είναι 17,20%.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό εκ πρώτης όψεως δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, αποτελεί μεγάλη πρόοδο. Να σημειώσουμε ότι το ποσοστό των πωλήσεων για το 2020 ήταν στο 0,84% επί του συνόλου των ταξινομήσεων.

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η αγορά ηλεκτρικών αυτοκίνητων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών. Η αναβάθμιση του δικτύου και οι περισσότεροι σταθμοί φόρτισης μπορούν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα της έρευνας και να κάνουν την έκπληξη.

abb_img
spot_img