Πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της ηλεκτρικής Mercedes EQA;

Tην Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00 μ.μ (ώρα Ελλάδος), η Mercedes θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της EQA, της ηλεκτρικής έκδοσης της GLA.

Η παρουσίαση του μοντέλου, του πρώτου ηλεκτρικού του γερμανικού «κολοσσού» στην compact SUV κατηγορία, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Αυτά που έχουν γίνει ως σήμερα γνωστά για το νέο ηλεκτρικό εκπρόσωπο της Mercedes, είναι πως σχεδιαστικά θα έχει αρκετές αναφορές από το ομώνυμο Concept EQA (φωτό), ενώ σχετικά με τον εσωτερικό του διάκοσμο, όπως προκύπτει από τη teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, έχει σημαντικές ομοιότητες με το GLA.

Μια πρώτη εικόνα από το εσωτερικό της Mercedes EQA
Μια πρώτη εικόνα από το εσωτερικό της Mercedes EQA

H ηλεκτρική Μercedes EQA θα εφοδιάζεται μ’ ένα ηλεκτροκινητήρα που θα παράγει 190 ίππους, ενώ η μπαταρία που θα «εξοπλίζει» αρχικώς τις βασικές εκδόσεις, θα είναι χωρητικότητας 60 kWh και θα προσφέρει αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα.

Διαβάστε: Το ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes-Benz σ’ ένα βίντεο…

Η ηλεκτρική compact SUV EQA θα διαθέτει τεχνολογία αιχμής, όπως για παράδειγμα το σύστημα πλοήγησης ονόματι Electric Intelligence, το οποίο θα προσφέρει στον οδηγό data και πληροφορίες για την αυτονομία, ενώ ταυτόχρονα θα υπολογίζει τη πιο σύντομη διαδρομή προς τον επιλεχθέντα προορισμό.