«Πράσινη» η παραγωγή του Jeep Grand Cherokee

Έως το 2026, η παραγωγή του Jeep Grand Cherokee θα χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενισχύοντας τον «πράσινο» χαρακτήρα του.

Πρόσφατα, το Jeep Grand Cherokee 4xe ανακηρύχθηκε ως «2023 Green 4×4 of the Year». Προφανώς, αυτό το οφείλει στο σύστημα κίνησης 4xe, το οποίο του επιτρέπει κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα. Μάλιστα, αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί καύσιμο και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού μπορεί να κινηθεί με μηδενικούς ρύπους.

Προφανώς, η Jeep βαδίζει ταχύτατα στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στην εξέλιξη της βιώσιμης αυτοκίνησης. Μάλιστα, η αμερικανική μάρκα ξεχωρίζει στην κατηγορία SUV με διάθεση καινοτόμων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων, όπως το 4xe.

Τώρα, στόχος της Jeep είναι να εκμεταλλευτεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή του Jeep Grand Cherokee. Παράλληλα, σκοπός της είναι να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα μέχρι το 2038.

Jeep Earth Odyssey: Μία διαφήμιση με τους ήχους της… φύσης

«Πράσινη» η παραγωγή του Jeep Grand Cherokee

Στις εγκαταστάσεις του Μίσιγκαν η παραγωγή του Jeep Grand Cherokee

Στο πλαίσιο αυτό, η Stellantis και η DTE Energy συμφώνησαν στην αύξηση κατά 400 MW της παραγωγής ενέργειας, προερχόμενης από τον ήλιο. Μάλιστα, η αύξηση αυτή θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Μίσιγκαν, μέσω του προγράμματος MIGreenPower.

Με τη νέα επένδυση, έως το 2026 κάθε όχημα της Stellantis αναμένεται να έχει ουδετερότητα άνθρακα κατά την παραγωγή του. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν αναλάβει και την αποκλειστική παραγωγή του νέου Grand Cherokee. Φυσικά, το μοντέλο είναι διαθέσιμο τόσο στην αγορά των Η.Π.Α., όσο και των χωρών της Ευρώπης.

Jeep Grand Cherokee 4xe: Το πιο «πράσινο» 4×4

Η επιπλέον «καθαρή» ενέργεια των 400 MW από τα ηλιακά πάρκα αντιστοιχεί στην ενέργεια περίπου 130.000 σπιτιών, ανά έτος. Έτσι, η τροφοδοσία στις εγκαταστάσεις της Stellantis στο Μίσιγκαν έως το 2026 θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Ως αποτέλεσμα, θα είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας στη Β. Αμερική κατά 50%.

Jeep Avenger: 10.000 πωλήσεις και συνεχίζει!

Ακολουθώντας πιστά το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030

Η σημαντική αυτή νέα πρωτοβουλία, θα συμβάλλει σημαντικά ώστε η Stellantis να ακολουθήσει πιστά το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο προβλέπει μείωση κατά 50% των εκπομπών CΟ2 μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2021 και επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα μέχρι το 2038.

Σε αυτό θα συμβάλλει φυσικά και το καινοτόμο σύστημα κίνησης της αμερικάνικης φίρμας, 4xe. Μάλιστα, το σύστημα εξοπλίζει επιπλέον το Wrangler για τις Η.Π.Α. Φυσικά, στην Ευρώπη επιπλέον των δύο μοντέλων, το σύστημα εξοπλίζει τα Jeep Renegade και Compass.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!