Πρεμιέρα για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία!

Ο κ. Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε τα νέα οχήματα στο αμαξοστάσιο στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, επιβιβάστηκε στο πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Ακούστε το άρθρο

Ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας εκσυγχρονίζεται και τα πρώτα  ηλεκτρικά δρομολόγια είναι γεγονός.

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την Ο.ΣΥ. Α.Ε. στην Αθήνα, επιβιβάστηκε και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταικούρας.  Συνοδευόμενος και από τον γενικό γραμματέα μεταφορών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ Α.Ε. Στέφανο Αγιάσογλου.

Το λεωφορείο πραγματοποίησε το δρομολόγιο  της γραμμής 909, Άγιος Βασίλειος – Αγία Σοφία – Κρατικό Νίκαιας, ευρύτερη περιοχή Πειραιά.

«Είναι μία σημαντική μέρα και για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ενσωματωθεί στο συγκοινωνιακό έργο της Πρωτεύουσας. Εξ’ αυτών και τα 46 λεωφορεία σήμερα, για πρώτη φορά, εξυπηρετούν τους πολίτες. Και τις επόμενες εβδομάδες, ο αριθμός αναμένεται και να διπλασιαστεί.

«Πρόκειται και για σύγχρονα λεωφορεία, με χαμηλότερο αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές επιπτώσεις. Και τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Επίσης, οχήματα που εξυπηρετούν και τους πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Οι αστικές συγκοινωνίες εκσυγχρονίζονται. Περνούν σε άλλη εποχή. Οφείλουμε όμως και όλοι μας, να κάνουμε ακόμη και περισσότερα για να βελτιώσουμε και την καθημερινότητα του πολίτη, πάντα σεβόμενοι τον επιβάτη», δήλωσε και μεταξύ άλλων, ο Υπουργός.

 

abb_img