«Ψήνεται» η ηλεκτρική BMW Μ3 με 1340 PS!

Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς Μ3, θα ονομάζεται iM3, με στόχο να τη διακρίνει από την έκδοση με τον κινητήρα καύσης, που θα συνεχίσει να υπάρχει στη γκάμα της Βαυαρέζικης εταιρείας

Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της BMW, Frank Weber, επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική M3, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αυτό συμπίπτει με την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς έκδοσης ICE, η οποία αναμένεται να διαθέτει μια αναθεωρημένη έκδοση του τρέχοντος εξακύλινδρου κινητήρα 3,0 λίτρων με διπλό στροβιλοσυμπιεστή, που θα πληρεί τις εκπομπές ρύπων Euro 7. 

Εμπορικό σήμα για ηλεκτρική έκδοση

Τώρα αποκαλύφθηκε, ότι η BMW πρόσφατα κατέθεσε αίτηση εμπορικού σήματος για το όνομα «iM3» τόσο στο Γερμανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων, όσο και στο Ευρωπαϊκό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Το όνομα θα παρέχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της ηλεκτρικής M3 και του αντίστοιχου που κινείται με καύσιμο. Αυτό που παραμένει αβέβαιο, είναι πόσο ξεχωριστό θα μοιάζει το iM3. Το μοντέλο παραγωγής θα έχει μεγάλη ομοιότητα με το πρόσφατο concept Neue Klasse, καθώς θα υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Neue Klasse της εταιρείας. 

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία αποκάλυψε ότι αυτή η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει ένα τετρακίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, με δυνατότητα απόδοσης έως και 1.341 ίππων, που αναμένεται να ξεπεράσει αυτή του μοντέλου ICE.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του iM3, θα είναι το προσαρμόσιμο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και οι διάφορες ρυθμίσεις του. 

Ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της BMW, ανέφερε επίσης ότι θα προσφέρει λειτουργίες οδήγησης με το αυτοκίνητο να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την κατανομή ισχύος και ροπής σε μεμονωμένους τροχούς. 

Υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να εισαχθεί στη σειρά μια έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση στους πίσω τροχούς.

abb_img