Η Renault συνεχίζει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

Η Renault συνεχίζει να ηγείται της ηλεκτροκίνησης

Ακούστε το άρθρο

Η Renault έχει πουλήσει φέτος πάνω από 95.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αναλυτικότερα, έχει κάνει 95.985 πωλήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2020, δηλαδή αύξησε κατά 80% τις πωλήσεις οχημάτων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το Zoe είναι το best-seller ηλεκτρικό επιβατικό (EV) στην Ευρώπη και το Kangoo Z.E. το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό (EV LCV).

Renault Mégane eVision
Renault Mégane eVision

Το Renault ZOE 3ης γενιάς, με τη μοντέρνα σχεδίασή του και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του, αποτελεί την κορυφαία πρόταση της κατηγορίας του. Το ZOE παραμένει το No1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό της Ευρώπης.

Περισσότερα από 84.000 ΖΟΕ έχουν πουληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Το ΖΟΕ αποτελεί, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε μεγάλες αγορές, όπως αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Είναι αξιοσημείωτο το ότι από τότε που λανσαρίστηκε η 1η γενιά του μοντέλου έχουν πουληθεί στην Ευρώπη πάνω από 280.000 ΖΟΕ.

Από την άλλη πλευρά, το Renault KANGOO Z.E., παραμένει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ευρώπη με συνολικές πωλήσεις 57.595 μονάδων.

abb_img