Σαν Φρανσίσκο : Βάνδαλοι πυρπόλησαν… ρομποταξί!

Ένα ρομποταξί έπεσε... θύμα βανδάλων στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν είναι αγαπητά από τους περισσότερους πολίτες.

Στο Σαν Φρανσίσκο έλαβε χώρα ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό καθώς, βάνδαλοι πυρπόλησαν ένα ρομποτάξι, αποτυπώνοντας την αυξανόμενη οργή των πολιτών εναντίον των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στην περιοχή. Μια ομάδα εξαγριωμένων περαστικών επιτέθηκε στο ρομποτικό όχημα, πετώντας πυροτέχνημα που οδήγησε σε μεγάλη φωτιά.

Η United Airlines θα «ηλεκτρίσει» το Σαν Φρανσίσκο!

Ένα ρομποτάξι Jaguar I-Pace στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή

Η εν λόγω περίπτωση προέκυψε σε ένα πλαίσιο εντάσεων μεταξύ της τοπικής κοινότητας και των αυτόνομων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, για κακή του τύχη ένα ρομποτάξι Jaguar I-Pace (EV), λειτουργούμενο από την Waymo, σταμάτησε στην περιοχή Chinatown του Σαν Φρανσίσκο.

Robotaxi μπλόκαραν τους δρόμους στο Σαν Φρανσίσκο!

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δείχνει περαστικούς να προσπαθούν να καταστρέψουν το ρομποτάξι, ενώ πυροτεχνήματα εκρήγνυνται μέσα στο όχημα. Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη όταν μια φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό, προκαλώντας ζημιά στον τερματικό σταθμό του οχήματος.

Waymo: Λειτουργία αυτόνομων ταξί στο Σαν Φρανσίσκο

Τα ρομποταξί είναι ανεπιθύμητα στο Σαν Φρανσίσκο

Οι τοπικές αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι αντιδράσεις της κοινότητας αναδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αυτόνομα οχήματα στο Σαν Φρανσίσκο.

Waymo: Μία περιπετειώδης βόλτα με αυτόνομο Robotaxi

Προηγούμενα περιστατικά, όπως η απώλεια ενός σκύλου από ρομποτάξι της Waymo τον Μάιο του 2023 και η πρόσφατη πρόσκρουση ενός πεζού από ρομποτάξι της Cruise, έχουν προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις στην κοινότητα.

Τα αυτοοδηγούμενα ρομποτάξ αντιμετωπίζουν προκλήσεις στο δρόμο προς την αποδοχή και την ενσωμάτωση. Τα παραπάνω περιστατικά υπογραμμίζουν τη σημασία της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας τους στο αστικό περιβάλλον. Παρά τις προκλήσεις, η τεχνολογία των αυτοοδηγούμενων οχημάτων προχωρά με σκοπό τη βελτίωση των μετακινήσεων και την ασφάλεια στις πόλεις του μέλλοντος.

 

Πηγή: CarExpert

 

abb_img
spot_img