Σχεδόν 50% μείωση τιμής για το Fisker Ocean

Η Fisker μειώνει σχεδόν στο μισό τις τιμές του Ocean στις ΗΠΑ σε επείγουσα προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο άμεση χρηματοδότηση.

Ακούστε το άρθρο

Η Fisker μειώνει σχεδόν στο μισό τις τιμές του Ocean στις ΗΠΑ σε επείγουσα προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο άμεση χρηματοδότηση.

Το κόστος του μοντέλου Ocean Extreme έχει μια μείωση κατά 24.000 δολάρια. Καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων κάνει μια προσπάθεια να μεγαλώσει τις πωλήσεις της γρήγορα. Να διαθέσει το απόθεμα και να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση της. Έτσι η μάρκα μειώνει σχεδόν στο μισό την τιμή όλων των SUV Ocean που διαθέτει στις ΗΠΑ. Σε μια επείγουσα προσπάθεια για άμεση χρηματοδότηση. Μόνο αν μπουν γρήγορα χρήματα στα ταμεία της εταιρείες θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων έχει σταματήσει την παραγωγή του μοναδικού μοντέλου της στο εργοστάσιο Magna Steyr στην Αυστρία. Και τώρα έχει επιδοθεί σε μια πολύ στοχευμένη προσπάθεια να απαλλαγεί γρήγορα από το υπάρχον απόθεμα ήδη κατασκευασμένων οχημάτων. Καθώς αναζητά μια σανίδα σωτηρίας για να στερεώσει την ασταθή οικονομική της θέση.

Τα οχήματα που είναι στις εκθέσεις των συνεργατών της Fisker έχουν τώρα τεράστιες εκπτώσεις. Έτσι η τιμή των οχημάτων Ocean Sport αρχίζει τώρα από τις 24.999 δολάρια, δηλαδή περίπου 23.150 ευρώ. Έχει δηλαδή μια μείωση κατά 14.000 δολάρια, περίπου 13.000 ευρώ. Ενώ η τιμή στα Ocean Extreme έχει μειωθεί από τις 61.499 δολάρια, περίπου 57.000 ευρώ σε 37.499 δολάρια, δηλαδή περίπου 34.750 ευρώ. Ο υπολογισμός των τιμών σε ευρώ έχει γίνει με βάση τις σημερινές ισοτιμίες.

 

Η Fisker ανακοίνωσε πέρυσι ότι έχει ένα σημαντικό απόθεμα. Που αριθμεί περίπου 4700 αυτοκίνητα. Με μια υπολογισμένη αξία πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 185.000 ευρώ.

To Fisker Ocean

Το Fisker Ocean μπήκε στην παραγωγή για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2022 και είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις. Την έκδοση Sport με έναν ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα και απόδοση 275 ίππων. Αυτό έχει την μπαταρία του κατασκευάζει η CATL και του προσφέρει αυτονομία 402 χιλιομέτρων. Και την έκδοση με 2 ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 540 ίππων. Σε αυτή την  έκδοση η μπαταρία νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου, προσφέρει αυτονομία 547 χιλιομέτρων.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img