Στα σκαριά ένα οικονομικό Mini EV από την MG

Μεγάλα νέα για ένα μικρό αλλά και οικονομικό EV, το Wuling Mini EV που θα κάνει την εμφάνιση του στην Κίνα.

Το Wuling Mini EV ξεχωρίζει στην αγορά της Κίνας. Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευάζεται από μια κινεζική κοινοπραξία που αποτελείται από τις SAIC, General Motors και Wuling.

Η SAIC, η οποία ανήκει στην κινεζική κυβέρνηση, κατέχει επίσης τη μάρκα MG. Ουσιαστικά την αγόρασε πριν από μερικά χρόνια καθώς η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέρρευσε.

Σήμερα μια έκδοση του Wuling Mini EV έρχεται και στην Ινδία. Μάλιστα η τιμή του θα το κάνει το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα πωλείται στη χώρα.

Ένα οικονομικό Mini EV για όλους

Όπως όλα δείχνουν η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κινείται σε δύο άκρα. Από την μία οι καταναλωτές αναζητούν ακριβά αυτοκίνητα που μοιάζουν με «υπολογιστές σε τροχούς». Και από την άλλη υπάρχει ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων έτοιμων να αντικαταστήσουν το τωρινό τους όχημα με ένα μικρό και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το λεγόμενο MG 320 θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα SAIC-GM-Wuling Global Small Electric Vehicle (GSEV).  Η ίδια έχει ήδη εμφανιστεί στην κινεζική αγορά με αυτοκίνητα όπως τα Baojun E100, E200, E300 και E300 Plus. Όμως το Wuling Hongguang Mini EV θα πουληθεί για 1 εκατομμύριο ρουπίες, που ισοδυναμεί με 11.900 ευρώ.

Μάλιστα η τιμή του είναι κάτι λιγότερο από το μισό της τιμής του MG ZS EV που πωλείται σήμερα στην Ινδία και κοστίζει 26.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα το Citroen Ami με τιμή από 5.500 ευρώ

Τα χαρακτηριστικά του MG E230

Το MG E230 θα έχει μπαταρία 20 kWh και αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα έχει μήκος λιγότερο από 3 μέτρα, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2023.

Το Wuling Mini EV προσφέρει δύο μεγέθη μπαταριών: 9,3 kWh και 13,9 kWh. Θα είναι εξοπλισμένο με ABS, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, αυτόματο παρκάρισμα, φωνητικές εντολές και διπλούς μπροστινούς αερόσακους.

Οι ενημερώσεις over-the-air θα είναι επίσης μέρος του πακέτου. Ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες του MG E230. Η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω είναι από το Baojun E300 Plus με το οποίο λέγεται ότι θα μοιάζει πολύ.

Πέρυσι, ο πρόεδρος της MG Motor India, Rajeev Chaba είπε στον Τύπο ότι το επόμενο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία θα είναι ένα «ηλεκτρικό crossover βασισμένο σε μια παγκόσμια πλατφόρμα».

Ο Chaba είπε επίσης ότι το μοντέλο θα είναι «ένα ηλεκτρικό ηλεκτρικό όχημα για όλες τις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας».

Το ποιο από τα δύο αγοραστικά κύματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επικρατήσει, μένει να το δούμε. Ενώ δεν αποκλείεται να καταφέρουν να επιζήσουν και τα δύο!

abb_img
spot_img