Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Fiat 600 – Πόσο κοστίζει

Η Fiat παρουσίασε επίσημα στην Ελλάδα το 600, το νέο της B-SUV, με στάνταρ υβριδικό σύστημα και πλούσιο εξοπλισμό.

Ακούστε το άρθρο

Η Fiat παρουσίασε επίσημα στην Ελλάδα το νέο της B-SUV, που ονομάζεται 600. Έχει στάνταρ υβριδικό σύστημα, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και πλούσιο εξοπλισμό.

Το Υβριδικό Fiat 600 βρίσκεται και επίσημα στην Ελλάδα, σε μια ριζική ανανέωση της μάρκας. Η Ιταλική φίρμα έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά ο όμιλος Stellantis φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό στα 125 χρόνια της Ιστορικής μάρκας. Έτσι η Fiat ανακοίνωσε ότι θα  παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Μεγάλη σημασία σε αυτή τη διαδρομή θα έχει φυσικά το νέο Grande Panda, καθώς και το Fiat 600. Και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το όχημα μικροκινητικότητας, Topolino.

Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Fiat 600 – πόσο κοστίζει

Στους δρόμους της Ευρώπης κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή 23 εκατομμύρια μικρά μοντέλα πόλης με το σήμα της Fiat. Στην ιστορία της η μάρκα έχει μοντέλα με τεράστια εμπορική επιτυχία, όπως το Punto, το 500x, αλλά και νωρίτερα το Uno, το 127,το  850 και το πρώτης γενιάς 600.

Σύγχρονο, οικολογικό και με ρετρό στοιχεία

Με τον πρώτο του πρόγονο το σύγχρονο 600 μοιράζεται το ίδιο DNA. Κάτι που φαίνεται σε μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως τα εμπρός φώτα και η χειρολαβή της πέμπτης πόρτας. Ενώ και στο εσωτερικό έχει διατηρηθεί ο σχεδόν ημικύκλιος πίνακας οργάνων, αν και πλέον έχει ψηφιοποιηθεί.  Αυτά τα ρετρό στοιχεία έχουν περάσει και στην επένδυση των καθισμάτων.

Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Fiat 600 – πόσο κοστίζει

Όμως το νέο 600 είναι «φορτωμένο» και με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Παράλληλα έχει Hands free ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα για τον χώρο των αποσκευών και Keyless entry. Τέλος έχει ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου και την εφαρμογή Fiat App για να δίνει απομακρυσμένη πρόσβαση στον οδηγό σε ενέργειες και πληροφορίες.

Σημαντική είναι και η περιβαλλοντική ευαισθησία του μοντέλου. Αφού το 91% των επενδύσεων του είναι από PET. Συγκεκριμένα υπάρχουν υλικά από 200 ανακυκλωμένα μπουκάλια σε κάθε ένα αυτοκίνητο.

Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Fiat 600 – πόσο κοστίζει

Εκδόσεις και τιμές

Όλες οι εκδόσεις του νέου Fiat 600 έχουν πλούσιο εξοπλισμό και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κίνησης, cruise control, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, infotainment Uconnect με οθόνη αφής 10,25”, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7” και προβολείς LED Reflector.

Έτσι λοιπόν το υβριδικό Fiat 600 κοστίζει, με την ισχύουσα προωθητική ενέργεια, από 23.990 ευρώ και υπάρχουν επίσης διαθέσιμα τα πακέτα Comfort και Style που δίνουν χρήσιμα στοιχεία άνεσης, ευκολίας και στιλ.

Ενώ από το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού «la Prima» με κόστος 28.700 ευρώ δεν λείπει τίποτα. Έχει ζάντες Diamond Cut 18 ιντσών, δερμάτινα καθίσματα με μασάζ για τον οδηγό, προβολείς full LED με αυτόματη λειτουργία, λεπτομέρειες χρωμίου, infotainment με DAB και οθόνη 10”, θύρες USB A+C, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, περιμετρικούς αισθητήρες παρκαρίσματος, ενεργό cruise control με λειτουργία Stop&Go, κάμερα οπισθοπορείας 180ο και υποβοήθηση οδήγησης Επιπέδου 2.

Αντίστοιχα το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει τιμή (με την κρατική επιδότηση) από 28.190 ευρώ και στην έκδοση «la Prima» από 31.890 ευρώ.

Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Fiat 600 – πόσο κοστίζει

Και όλα αυτά με το χαρακτηριστικό στιλ της Ιταλικής φίρμας, με ευρύχωρη καμπίνα αλλά και χώρο αποσκευών 385 λίτρα για τις εξορμήσεις μας. Ενώ οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις και ο κύκλος στροφής 10,5 μέτρων το κάνουν ιδανικό για την πόλη, τόσο στην υβριδική όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης με ισχύ 100 ίππων και έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 21 kW. Ο τελευταίος βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 6 σχέσεις και τα χειριστήρια στο τιμόνι. Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική το 600 Hybrid μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη, δηλαδή αθόρυβα και με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Αργότερα θα ακολουθήσει άλλη μια έκδοση με ισχύ 136 ίππων.

 

abb_img