Συμμετοχή της φοιτητικής ομάδας Oceanos NTUA του ΕΜΠ στον διεθνή διαγωνισμό Monaco Energy Boat Challenge 2024.

Η ομάδα του ΕΜΠ Oceanos αποτελείται από 70 προπτυχιακούς φοιτητές από διάφορες σχολές που εδρεύουν στην πόλη της Αθήνας

Ακούστε το άρθρο

Η φοιτητική ομάδα Oceanos – NTUA της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει σημαντική παράδοση συμμετοχής σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς με πρότυπα σκάφη τα οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τους ίδιους τους φοιτητές.

Η ομάδα αποτελείται από 70 προπτυχιακούς φοιτητές από διάφορες σχολές που εδρεύουν στην πόλη της Αθήνας και εργάζεται και λειτουργεί υπό την επίβλεψη των Καθηγητών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Γ. Γρηγορόπουλου και Γ. Παπαλάμπρου. Οι αξιοσημείωτες επιτυχίες της Oceanos – NTUA τιμούν και προβάλλουν και τη Σχολή και το Ίδρυμα.

Φέτος η Oceanos – NTUA θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Monaco Energy Boat Challenge με πρότυπο δίγαστρο ταχύπλοο με νέο cockpit που σχεδιάστηκε από τους φοιτητές με τη μέθοδο vacuum infusion, χρησιμοποιώντας ανθρακόνημα, για μειωμένο συνολικό βάρος και μέγιστη αποδοτικότητα.

Παράλληλα, οι φοιτητές της Oceanos – NTUA κατασκεύασαν εξωλέμβιο σύστημα πρόωσης, που αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα και σύστημα μετάδοσης κίνησης στις αντίστροφα περιστρεφόμενες έλικες. Το σύστημα μετάδοσης και οι έλικες κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου από την ομάδα.

Για το σύστημα μετάδοσης ενέργειας, το σκάφος διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 10 kWh, η οποία επίσης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ομάδα, και εφαρμόζει τεχνολογία cell level fusing, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση και μέγιστη ασφάλεια.

Η Oceanos – NTUA συμμετέχει επίσης και στον διαγωνισμό επικοινωνίας Communication Prize με ένα σύντομο βίντεο  που δείχνει την πορεία της και τις δραστηριότητές της μέσα στη χρονιά.

Στηρίξτε την ομάδα των φοιτητών του ΕΜΠ Oceanos- NTUA, στη συμμετοχή τους στο Communication Prize του Monaco Energy Boat Challenge 2024, παρακολουθώντας και κάνοντας like στο βίντεο που έχουν αναρτήσει στο YouTube.

Πηγή: Δελτίο τύπου

abb_img