Συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο

Το καλοκαίρι έφτασε και ο καιρός είναι πραγματικά ιδανικός για να απολαύσουμε τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα.

Έχετε σκεφτεί όμως πως μπορούμε να τα απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Σας συγκεντρώσαμε για αυτό τον σκοπό ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για διασκεδαστικές και ασφαλείς βόλτες με τα e-bikes μας αυτό το καλοκαίρι.

E-bikes summer rides

Επιλέγοντας το κατάλληλο ηλεκτρικό ποδήλατο 

Το να διαλέξει κανείς το κατάλληλο ηλεκτρικό ποδήλατο είναι η νούμερο ένα κίνηση τόσο ώστε να περάσει όμορφα, όσο και για να είναι ασφαλής.

Για αυτό υπάρχουν διαφορετικά είδη ηλεκτρικών ποδηλάτων όπως είναι εκείνα που είναι ιδανικά για τις βόλτες σε πόλεις ή για το βουνό.

Επίσης, σημαντική είναι και η γεωμετρία ενός ηλεκτρικού ποδήλατου, όπως το πόσο ψηλό ή χαμηλό είναι ή το σημείο και η κλίση που έχει το κάθισμα.

Το ποδήλατο που θα επιλέξετε θα πρέπει να το “νιώθετε δικό σας”, να σας βολεύει πραγματικά, ώστε να το χαρείτε.

Ξεκινήστε αργά

Ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας ηλεκτρικό ποδήλατο (πόσο μάλλον αν είναι το πρώτο ποδήλατο που χρησιμοποιείται μετά από καιρό) αφιερώστε λίγο χρόνο για εξάσκηση πριν ξεκινήσετε τις μεγάλες βόλτες ή τις διακοπές σας με αυτό.

E-bikes & summer

Έτσι ουσιαστικά θα έχετε τη δυνατότητα να “γνωρίσετε” το ηλεκτρικό σας ποδήλατο σε ένα ανοικτό περιβάλλον, για παράδειγμα σε έναν ανοικτό δρόμο ή μια αλάνα, να έρθετε σε επαφή με τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά του στον δρόμο, ώστε να είστε περισσότερο προετοιμασμένοι και για περιβάλλοντα με περισσότερους πεζούς ή αυτοκίνητα.

Να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα

Εκδρομή με ηλεκτρικό ποδήλατο

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι διαθέτουν ηλεκτρικά ποδήλατα τείνουν να τα χρησιμοποιούν περισσότερο από ότι οι χρήστες συμβατικών ποδηλάτων και να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Για να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε για τον σκοπό αυτό συνυπολογίστε ότι θα πρέπει να έχετε σίγουρα μαζί σας νερό, αντηλιακό και ένα κουτί πρώτων βοηθειών, αλλά και το χώρο που θα χρειαστείτε ώστε να πάρετε μαζί σας τα συγκεκριμένα αντικείμενα (π.χ το κατάλληλο backpack ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι βέβαια και η απόσταση που σκοπεύουμε να διανύσουμε κάθε φορά).

Το να οδηγείτε με ασφάλεια, σημαίνει να οδηγείτε αμυντικά. 

Το να οδηγεί κάποιος με ασφάλεια είναι ένας τρόπος σκέψης. Το να είναι κανείς προσεχτικός και να προνοεί για ενδεχόμενα ατυχήματα ή να αποφεύγει ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις είναι πολύ σημαντικό.

Κάποιες φορές οι κίνδυνοι δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν και για αυτό για παράδειγμα κάθε λακκούβα με νερό ή σημείο καλυμμένο με φύλλα είναι καλό να τα αποφεύγετε.

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Από την άλλη, κανείς δεν θέλει να κάνει τις βόλτες του με το ηλεκτρονικό του ποδήλατο φοβισμένος. Για αυτό απλά να είστε προσεκτικοί κυρίως όπου δεν έχετε πλήρη ορατότητα. 

Να ελέγχετε τακτικά τα ελαστικά σας

Πρόκειται για έναν από τους πιο βασικούς κανόνες ασφαλείας για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Τα ελαστικά επηρεάζουν την ισορροπία του ηλεκτρονικού ποδήλατου σε κάθε είδος δρόμου και ιδιαίτερα στις στροφές. Τα καλά φρένα δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση αν τα ελαστικά είναι ανεπαρκή.

Ελέγχετε συχνά ότι δεν έχουν μαζέψει πάνω τους αιχμηρά ή άλλα μικρά αντικείμενα από το δρόμο, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα την λάθος στιγμή.

Ebikes fun

Φυσικά θα πρέπει να φροντίζετε να είναι σε άριστη κατάσταση και τα φρένα για αυτό να τα ελέγχετε και να τα καθαρίζετε συχνά.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι είδος ηλεκτρονικού ποδηλάτου και αν διαλέξετε ή όποια και είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσετε… μην ξεχνάτε να το διασκεδάζετε!

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!