Συνεργασία Uber και Arrival για την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος

Οι δύο startup ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον ηλεκτρικών οχημάτων για χρήση από τους οδηγούς της Uber.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Arrival στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον έως το 2023 με τη βοήθεια της Uber στο σχεδιασμό. Κάτι τέτοιο αποτελεί ένα από τα τελευταία φιλόδοξα σχέδια της startup που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κυριαρχήσει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Arrival προσκάλεσε τους οδηγούς της Uber να συμμετάσχουν στη διαδικασία σχεδιασμού για να διασφαλίσουν ότι το τελικό όχημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Επιπλέον, η Arrival και η Uber πρόκειται να διερευνήσουν μια στρατηγική σχέση σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Η Uber προσπαθεί να προχωρήσει στον πλήρες εξηλεκτρισμό έχοντας ως ημερομηνία στόχο το 2025 στο Λονδίνο, το 2030 στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και το 2040 σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα το Uber Green, το οποίο δίνει στους επιβάτες την ευκαιρία για να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό όχημα, χωρίς επιπλέον κόστος και στους οδηγούς την ευκαιρία να πληρώσουν χαμηλότερο τέλος υπηρεσίας, μέρος μιας πρωτοβουλίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να αυξήσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τους οδηγούς της.

Για να επιτύχει τους στόχους του να διπλασιάσει τον αριθμό των οδηγών με ηλεκτρικά οχήματα έως το τέλος του 2021, η Uber παρέχει διάφορα κίνητρά στους οδηγούς  της για την αγορά νέων οχημάτων.

Τα αυτοκίνητα Arrival θα μπορούσε να είναι μεταξύ εκείνων που συνιστώνται σε οδηγούς Uber που θέλουν να κάνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικό, ειδικά σε οδηγούς στο Λονδίνο που έχουν επιλεχθεί για το πρόγραμμα «EV Assistance» μέσω της “Clean Air Plan” πρωτοβουλίας εταιρείας, η οποία ξεκίνησε το 2018.

Διαβάστε ακόμα: Arrival: παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού της van

Η Arrival δήλωσε ότι ένα τυπικό όχημα υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτων θα διανύει κατά μέσο όρο 28,000-31,000 μίλια το χρόνο, σε σύγκριση με 7,450 μίλια για ένα τυπικό όχημα. Ως εκ τούτου, το Arrival Car θα δώσει προτεραιότητα στην άνεση, την ασφάλεια και την ευκολία του οδηγού, διασφαλίζοντας παράλληλα στους επιβάτες την απόλυτη εμπειρία.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια διαδρομές Uber με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στο Λονδίνο, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην πρωτεύουσα.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα διαμοιρασμού θα έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στις πόλεις και είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τους οδηγούς καθώς διαχειρίζονται αυτήν τη μετάβαση”, δήλωσε ο Tom Elvidge, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Arrival Mobility UK.

Τόνισε ακόμα ότι “το όχημα Arrival θα σχεδιαστεί θα σχεδιαστεί γύρω από την ανάγκη των οδηγών για ένα όχημα προσιτό, ανθεκτικό και επιθυμητό. Έχουμε μια μεγάλη συνεργασία με την UPS για τη δημιουργία ενός καλύτερου ηλεκτρικού οχήματος παράδοσης στην και ελπίζουμε να επαναλάβουμε αυτήν την επιτυχία με την Uber καθώς αναπτύσσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν διαμοιρασμού που αυξάνει την εμπειρία του επιβάτη και βελτιώνει την υγεία, την ασφάλεια και τα οικονομικά των οδηγών”.

Σχετικά με τα ανωτέρω ο Jamie Heywood, περιφερειακός Γενικός Διευθυντής της Uber για τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, είπε ότι η συνεργασία θα βοηθήσει επίσης στη στήριξη της κυβερνητικής ατζέντας “build back better” μετά την πανδημία.

Τόνισε ακόμα ότι, “καθώς οι πόλεις μας ανοίγουν, έχουμε την ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι οι αστικές μεταφορές είναι πιο καθαρές από ποτέ”.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιρειών έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αρχική δημόσια προσφορά της Arrival στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία αποτίμησε την εταιρεία σε τιμή ρεκόρ 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

abb_img
spot_img